Със стафиди хранели робите в древния свят - за да

...
Със стафиди хранели робите в древния свят - за да
Коментари Харесай

Сушените плодове лекуват - II част

Със стафиди хранели робите в античния свят - с цел да устоят на тежкия труд. Гроздето в сушено положение в действителност доставя доста сила (съдържа над 50% гроздова захар).
За да помогнете на тялото си да се защищити от остеопороза, хапвайте сушените гроздови плодове. Богати са на магнезий, бор и манган, които попречват появяването на остеопороза. При дефицит на тези минерали се нарушава усвояването на калций от организма.

Мързеливите вътрешности и запекът пък се лекуват със сини сливи. Това са едни от най-разпространените сушени плодове у нас. В националната медицина конфитюрът от сини сливи се предлага при проблеми с перисталтиката. Сушените сини сливи в композиция с алоето също имат разхлабващо деяние. Бърз метод да регулирате работата на стомаха е като смелите 100 г смокини и сушени сини сливи, дружно с един лист алое, а най-после добавите 100 г мед. Сушените сини сливи съдържат доста баластни субстанции и ензими, които облекчават и контролират работата на храносмилателната и отделителната система.

Фурмите изискват много дълга обработка. Сушат се в продължение на една година. Столетия обратно във времето в арабския свят са употребявали фурмите за подслаждане като сурогат на меда. Те съдържат елементарно смилаема плодова захар. Три до четири фурми покриват дневната нужда от желязо.

Сушени кайсии се срещат съвсем на всички места в обилие. Често обаче в допълнение се обработват със сяра, с цел да наподобяват свежи и ярки на цвят. Обработените по този метод плодове при някои хора може да провокират главоболие. Погледнете дали е е маркирана на опаковката обработката. Необработените кайсии са леко сиви на цвят. Най-полезните съставки на кайсиите са калият, калцият, желязото.

Сушените ябълки усъвършенстват храносмилането и имат антиоксидантно свойство. Богати на желязо, фосфор и магнезии сполучливо оказват помощ за повдигане на имунитета и битката с депресията.

Сушеният банан съдържа скъпи хранителни субстанции. Бананите понижат риска от сърдечносъдови заболявания заради високото си наличие на калии. Пак поради него те подкрепят и възобновяване на костите, зъбите, черния дроб и мускулите.

За хора с алергии е добре да заобикалят несъразмерната консумация на сушени плодове, постоянно те се обработват с калиев или натриев сорбат и други алергизиращи сътрудници. Сушените плодове подвигат равнището на кръвната захар, тъй че не прекалявайте.

Продължава: Сушените плодове лекуват- I част
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР