Със спор за носенето на предпазни маски от народните представители

...
Със спор за носенето на предпазни маски от народните представители
Коментари Харесай

Спор за маските в парламента: БСП се оплака от „тормоза на медиите“

Със спор за носенето на защитни маски от народните представители стартира днешното пленарно съвещание.
В началото на работния ден депутатът от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов отвори въпроса, като се оплака от " електронния гнет " на медиите, които снимали депутати без маски в пленарната зала . Соцдепутатът прикани управлението на Народното събрание да вземе ограничения и депутатите да бъдат предпазени от " сходни издевателства ".
Тома Биков от ГЕРБ пък отвърна, че е обикновено медиите да демонстрират интерес към тематиката, поради че. Той напомни, че точно половината от алените депутатите са били без маски на вчерашното пленарно съвещание.
" Да се приключи електронния гнет, дискредитирането на депутати в малките екрани, снимането, неуместното проявление и нанасянето на правни и други вреди върху народните представители. Това подрива престижа на народните представители ", отсече Жаблянов.
" Ще ви напомня, че са снимани хора, които са били без маски, а половината ваша парламентарна група през вчерашния ден беше без маска ", акцентира пък Тома Биков.
Той напомни, че социалистите са нарекли " посегателство на свободата на словото " отделянето на публицистите в друга зала на Народното събрание като противоепидемична мярка, а в този момент желаят да лимитират медиите.
" Категорично не сме съгласни с това, че медиите през управлението на Народното събрание би трябвало да бъдат лимитирани. Не сте по този начин чувствителни, когато медиите преследват нас. За страдание и за благополучие медиите са факт и те са факт в една демократична страна ", разяснява още Биков.
Жаблянов отвърна, че медиите с изключение на да пазят права на жителите и злоупотребяват с такива, като акцентира, че не е във опциите на никого да се отбрани.
" Освен права, имаме и отговорности. Излъчваме неприятен сигнал като водим спор дали би трябвало да изпълняваме отговорностите. Разменяме реплики, с които даваме доста неприятен образец ", намеси се в разногласието и депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.
Припомняме, че през вчерашния ден не всички народни представители съблюдаваха разпоредбите и някои бяха без защитни маски в пленарната зала. След това столичната РЗИ изиска информация от Народното събрание кои са били тези депутати.
Глобата за неносене на персонални защитни средства на закрити публични места е 300 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР