Със специален Премиум знак Националният събор на овцевъдите ще удостои

...
Със специален Премиум знак Националният събор на овцевъдите ще удостои
Коментари Харесай

Национален събор на овцевъдите: Премиум знак отличава най-добрите фермерски продукти от овче и козе мляко

Със специфичен Премиум знак Националният събор на овцевъдите ще удостои първокласните фермерски артикули от овче и козе мляко , които ще бъдат показани на идното дванадесето издание на форума. Знакът-еталон ще подсигурява най-високо качество и ще има графичен еквивалент, който отличените производители ще могат да слагат върху опаковката на своя артикул. Той ще се присъжда в 7 категории на участници в състезанието за най-хубаво сирене, кашкавал и автентичен артикул от овче/козе мляко , който е в границите на профилираното ревю на млечни артикули на събора.

Национален събор на овцевъдите. Снимка: НСОБ

Премиум знакът ще е за фермерско сирене, кашкавал и автентичен артикул надлежно от овче и козе мляко и за кисело овче мляко. Продуктите ще бъдат оценени за компактност, конструкция, цвят, масленост и усет от експертно жури с присъединяване на водещи специалисти от Министерство на земеделието и храните, БАБХ, НОКА и други Конкурсът ще е в първия ден на събора, 24 май от 16:30 часа, като фермерите могат да вземат участие с безграничен брой и тип артикули.

Изложението на млечни артикули и самият конкурс ще са под мотото „ Българските храни от български първични материали “ и имат за цел поощряване производството и потреблението на фермерски храни. Продукция ще изложат повече от 30 животновъди от цялата страна, преработващи лично мляко. През трите дни на събора в особено обособена зона за директни продажби те ще оферират богата гама артикули – същинско овче и козе сирене, кашкавал, катък, кисело мляко, масло и извара.

По време на събора от 24 до 26 май край Петропавловския манастир ще има и демонстрации на производството на млечни храни по достоверни и модерни технологии. В тях един до друг ще се включат майстори, съхранили и възродили остарели, вековни предписания и специалисти по нововъведенията.

Дванадесетото издание на форума и тази година ще показа достиженията в сектора и богатата национална просвета, обичаи и фолклор . В обичайното ревю на чистопородни овце и кози ще бъдат показани повече от 1000 животни от автохтонни, локални и редки породи отглеждани у нас. Ще има галерия на кучета, конни атракции, фермерски пазар с био храни и питиета, друга селскостопанска техника, съоръжение, фуражи, профилирана литература и лекарства за отглеждането на животни.

Овцевъди и козевъди получиха 21,7 млн. лв. за Кампания 2023

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР