Със спецакция на 26 май служители на Специализираната прокуратура и

...
Със спецакция на 26 май служители на Специализираната прокуратура и
Коментари Харесай

С полицай под прикритие заловиха група дилъри

Със спецакция на 26 май чиновници на Специализираната прокуратура и ГДБОП разрушиха проведена незаконна група за разпространяване на кокаин.

Групата е арестувана в хасковско, където се е направила договорка. Иначе участниците в ОПГ-то са от Ботевград и Свиленград.

Това заяви наблюдаващият прокурор Лидия Манолова от отдел Криминален към спецпрокуратурата на брифинг , на който оповестиха образуването на досъдебно произвеждане.

Залавянето на незаконната група е станало с помощна на ГДБОП , като интервенцията се е разпростряла на територията на цялата страна.

За задържането на лицата е прибавен така наречен институт на чиновник под прикритие и доверител на договорка . Използвани са СРС-та, претърсени са жилищата и колите на арестуваните.

Сделката е била за над 3 кг. кокаин на стойност от 93 хиляди евро. Осъществена е край село Левка, област Хасково.

Трите лица са арестувани за период до 72 часа. Двама от групата са с престъпно проявени - единият за контрабанда на опиати, другият за друго закононарушение. За третият - това е първа престъпна регистрация.

Другият наблюдаващ прокурор Георги Мойсев изясни, че проведената незаконна група е работила още от 2017 година до неутрализирането й. " Парите не са на нарушителите, а това са парични суми, които са избрани за закупуване на наркотично вещество ", посочи той и добави, че в случай че се съберат доказателства за други участници, то те ще бъдат арестувани.

Зам.-директорът на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев се похвали, че това е следващият сполучлив взаимен случай сред ГДБОП и Специализираната прокуратурата. " Това е следствие, върху което се работи повече от четири месеца и бих желал да благодаря на спецпрокуратурата за оказаната процесуална поддръжка в сериозни за следствието моменти ", сподели още Джолев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР