Със спецакция на 15 май Софийската градска прокуратура и ГДБОП

...
Със спецакция на 15 май Софийската градска прокуратура и ГДБОП
Коментари Харесай

Задържаха шефа на обществените поръчки в Подуяне с 10 000 лв. подкуп

Със спецакция на 15 май Софийската градска прокуратура и ГДБОП са разрушили проведена незаконна група за извършване на противозаконна социална поръчка от длъжностно лице на Столична община.

Това заяви административният началник на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова на брифинг, на който беше предоставена информация за формираното досъдебно произвеждане против управително длъжностно лице от Столична община.

Служителят на общината е арестувана с рушвет в квартал " Овча купел ".

Емилия Русинова съобщи, че обвинената е получила 10 000 лв., с цел да позволи служебни отговорности за социална поръчка.

За същата социална поръчка към този момент е била взела 5 хиляди лв..

 Ръст в оценката на работата на силовите институции след ареста на Иванчева
Ръст в оценката на работата на силовите институции след ареста на Иванчева

Ако парламентарните избори са в този момент: ГЕРБ - 22.8%, Българска социалистическа партия - 19.1%

Говорителят на Софийската градска прокуратура осведоми, че лицето, което е дало подкупа, е свидетелствало по тази причина още на момента. Лицето също по този начин е удостоверило, че към този момент е била предадена първата сума.

" Тя е употребила най-различни разновидности, с цел да помогне на компанията, която е изпълнявала публичните поръчки за саниране на блок на стойност над 2 милиона лв.. Доказателствата и данните, които имаме са за публични поръчки от предходната година ", посочи Русинова.

 70% от публичните поръчки у нас - нагласени
70% от публичните поръчки у нас - нагласени

Това е оценката на бизнеса

По думите на Русинова наказването, което планува законът за това закононарушение е до 8 години отнемане от независимост и санкция в размер до 10 000 лева
" В делото са налични и други закононарушения, налични са доказателства, че освен за тази социална поръчка, само че и за други е получавала парични суми ", означи Русинова и уточни, че като подарък е получила и парична сума, с цел да заведе свои подчинени на отмора в хотел.

Обвиняемото лице ще бъде арестувано за период от 72 часа и обвиняването ще бъде импортирано в съда в най-близките дни.

 Елен Герджиков: В Обновена
Елен Герджиков: В " Младост " се бавят освен частни, само че и значими публични планове

Все още е рано за заключения, обвиняванията са съществени

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов от своя страна съобщи, че сигналът за корупционните дейности на началника на отдел Обществени поръчки в Столична община е получен при започване на месец октомври предходната година. " Материалите са докладвани в градската прокуратура и ни беше предоставено да създадем инспекция ", уточни Спиридонов и посочи, че е развалена една много крупна договорка.

По думите му договорката е направена на другия завършек на София - в кв. " Овча купел ".
" Задържаната работи в община " Подуяне " , а през вчерашния ден нещата се развиха стремглаво и организирахме задържането на госпожата ", посочи Спиридонов.

Шефът на ГДБОП напомни, че в края на 2016 година компетенциите на ГДБОП бяха изменени да работи отвън член 321 по проведена незаконна група. Поради тази причина материалите са докладвани в Софийската градска прокуратура, акцентира той.

 Корупцията в България - последният аватар на комунизма?
Корупцията в България - последният аватар на комунизма?

Малкa, беднa и най-много разядена от корупцията: това е съкратената скица, по която се разказва България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР