Със спектаклите на операта “Бохеми” тази вечер и на балета

...
Със спектаклите на операта “Бохеми” тази вечер и на балета
Коментари Харесай

Стартира коледно-новогодишната програма на операта в Стара Загора

Със спектаклите на операта “Бохеми” довечера и на балета “Дон Кихот” на следващия ден стартира коледно-новогодишната стратегия на Държавна опера - Стара Загора .
За най-малките фенове е квалифициран специфичен театър „ Коледната фантазия на Музичко “. Той ще бъде показан на 17 декември от 10:30 часа във фоайето на операта, а в идващите дни ще гостува в три детски градини - „ Звездица “, „ Детски парадайс “ и „ Светлина “.
Музичко е пухкаво бяло мече, което обича да слуша музика и я търси в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина…
В „ Коледната фантазия на Музичко “ малчуганите ще участват на сбъдването на фантазията на музикалното мече да участва на същински коледен концерт с коледни песни край коледната елха. Ще се срещнат с музикалните принадлежности цигулка, виолончело и флейта. Пред тях ще танцуват и пеят дребните актьори от Детско-юношеската студия за опера балет “Маргаритки “. Музикалното странствуване на Музичко ще бъде дружно с Феята Нели и Граф Теодор (Нели Нечева и Теодор Петков, солисти на операта). С тях децата ще научат повече за нотите, за класическите танци… Зрителите на „ Коледната фантазия на Музичко “ ще посрещнат в края на концерт-спектакъла и Дядо Коледа.
Сценарият и режисурата на „ Коледната фантазия на Музичко “ е на цигуларката Красимира Георгиева от Трио „ Реверанс “, която дружно с Цветомира Динева, флейта, и Павлина Димитрова, виолончело, са артист-оркестранти в Държавна опера - Стара Загора.
На 18 и 19 декември от 19 часа са коледните концерти със специфичен посетител Васил Петров. Заедно с Йордан Тоновски джаз трио, джаз певицата Весела Морова и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора, с диригент Владимир Бошнаков джаз легендата ще извърши едни от най-красивите коледни класики, както и свои авторски коледни песни.
На 20 и 21 декември от 19 часа са представленията на жизнерадостния балет „ Снежанка и седемте джуджета “, а входът за деца до 12 години е свободен. Ярките костюми в жанр “Уолт Дисни”, пъстроцветни картини в композиция с разнообразие от танцови техники и с доста въодушевление описват обичаната на дребни и огромни приказка. Хореографът Силвия Томова е добавила доза комизъм и подигравка в персонажите на балета.
За трета поредна година на 31 декември от 18 часа Държавна опера - Стара Загора, показва новогодишен концерт. Тази година в него ще вземат участие Тончо Токмакчиев и оперната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън, а режисьор Славчо Николов. Участват и солисти на старозагорската опера. Ще прозвучат известни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли на Доницети, Бизе, Офенбах, Щраус, Калман, Лехар и други Акцент в програмата е присъединяване на балета на операта. В билета за новогодишния концерт е включен кетъринг, а с лотария ще бъде изтеглена премия за един от феновете - СПА-уикенд за двама.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР