Със слаби валежи от дъжд започна днешният втори януари. В

...
Със слаби валежи от дъжд започна днешният втори януари. В
Коментари Харесай

Слънце на северозапад, с валежи на югоизток в следобедните часове

Със слаби превалявания от дъжд стартира днешният втори януари. В момента превалява към момента основно в югоизточната половина от страната, а от северозапад облачността към този момент понижава. Максималните температури ще се намалят и ще бъдат сред 7° и 12°, в композиция със слаб до сдържан западен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад.

През нощта вятърът ще отслабне, а тук-там ще стихне и в доста региони ще се образуват мъгли. Минималните температури на следващия ден ще са сред 0° и 5°, в София - към 0°, а оптималните сред 9° и 14°, малко по-ниски в Горнотракийската равнина, където мъглата ще бъде трайна. Главно в следобедните часове ще има региони със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Северна и Източна България - до сдържан вятър от запад-югозапад.

И по Черноморието ще бъде облачно, а в часовете преди обяд по южното крайбрежие ще има мъгли. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-югозапад. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, в северните региони - 3.

Акцент във времето в планините ще бъде вятърът - мощен, по билата - краткотрайно плевел, с посока от северозапад. Ще има и превалявания, най-вече слаби, като границата сред дъжд и сняг ще се увеличи до към 2000 метра.

Утре ще вали и на Балканите, основно в западните региони. Ще продължат преваляванията, тук-там интензивни, на Британските острови, във Франция, Германия, Полша. Екстремно студено ще остане в Североизточна Европа, с оптимални температури под минус 15°.

У нас, и в околните дни ще остане по-топло от нормалното, само че в неделя ще стартира захлаждане, което ще продължи и през новата седмица. Ще има валежи, с най-малка възможност в петък и събота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР