Със скандали и без особено много свършена работа по същество

...
Със скандали и без особено много свършена работа по същество
Коментари Харесай

След скандали и без много свършена работа - Манолова се заема със сигналите на Босия

Със кавги и без изключително доста свършена работа всъщност мина последното съвещание на краткотрайната комисия в Народното събрание, която се занимава със сигналите на Николай Колев - Босия за корупция в Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " (ИААА).
Самият Колев, който към този момент 62 дни е в гладна стачка, участва на съвещанието и разгласи, че съгласно него новите " бели стаи " за шофьорски изпити са пробити и още веднъж упрекна автомобилната администрация в корупция. Припомняме, че Босия желае оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разформироване на Народното събрание.
На днешното съвещание той упрекна шефа на ИААА Дамян Войновски в неистина. Босия изиска Войновски да не получава думата и заплаши, че ще напусне съвещанието.
Войновски на собствен ред разгласи, че ще съди Николай Колев. По думите му при всевъзможни подозрения за престъпления в организацията е била уведомявана полицията, а арестуваните чиновници на ИААА и то след правосъдно решение, потвърждаващо тяхната виновност . Войновски акцентира, че " белите стаи " не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са минали през тях.
След това изявление Босия напусна съвещанието и не се върна в залата.
Омбудсманът Мая Манолова разгласи от своя страна, че ще изиска междуведомствена комисия да проверява автомобилната администрация , тъй като сегашната конструкция няма нужните пълномощия, а също така работи прекомерно постепенно.

По думите ѝ Босия е отправил съответни претенции към нея за документални инспекции. " Поиска моята поддръжка като омбудсман и заради тази причина съм тук, с цел да го поддържа ", съобщи Манолова.
" Изпитвам голяма паника за неговото здравословно положение - той е в гладен митинг 62 дни ", уточни Манолова и посочи, че статистиката от началото на стачката за войната по пътищата сочи, че всеки ден губим по двама души.
Тя посочи, че е повече от притеснително, че от започнатите разнообразни наказателни производства в Автомобилна администрация досега няма нито един наказан, а част от лицата не престават да са на работа .
Манолова повтори, че като посредник сред институциите ще предложи в незабавен порядък на министър-председателя основаването на междуведомствена комисия, в която дружно с представители на гражданското общество да бъде направена инспекция в Автомобилна администрация.
Бившия длъжностен министър председател Ренета Инджова съобщи по време на съвещанието: " Не мога да изразя поклонението си пред Николай Колев, държанието на комисията през днешния ден представляваше подигравка с гражданските му права и със здравословното му положение ".
" Аз бих споделила - комисията не извършва предоставените ѝ задания и би трябвало да потърси помощ. Помощта, която би трябвало да потърсите, е от политическите сили, които съставляват членовете на тази комисия. Това държавно управление, което прави всичко за хората. За пътищата - да, само че за умиращите по пътищата - не ", сподели Инджова.
Тя настоя за съобщение на европейските институции за заплахата, която българските институции съставляват с издаването на подправени книжки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР