Със скандал започна заседанието на Столичния общински съвет (СОС), в

...
Със скандал започна заседанието на Столичния общински съвет (СОС), в
Коментари Харесай

Скандал в СОС - нуждаят се от Васил Терзиев, а го няма

Със скандал стартира съвещанието на Столичния общински съвет (СОС), в границите на което общинарите за повторно ще се опитат да изберат ръководител на съвета. Недоволството пристигна от страна на ГЕРБ, които запитаха - къде е кметът Васил Терзиев, който съгласно Закона за локалното самоуправление следва да участва на съвещанието за съвета. Бе отговорено, че Терзиев имал работа, а и някогашният им кмет Йорданка Фандъкова не се славела с изключително наличие на съвещанията. " Следва кметът да е тук, тъй като е изпращал писма за срещи до политически водачи, на които да се разискват политики. Ако желае да разисква политики, да пристигна ", прикани Антон Хекимян. Искането му да пристигна градоначалникът поддържаха Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.

Хекимян настоя също да се гледа още през днешния ден план-сметката за чистотата на столичния град, която би трябвало да се одобри в незабавен порядък, въпреки и да няма определен ръководител на СОС. Това му бе отказано с претекста, че органът няма по какъв начин да проработи без оглавяващ го. Подобно гледище насочи и Карлос Контрера.

В последна сметка председателстващата съвещанието на Столичния общински съвет Грети Стефанова от ПП/ДБ/СС даде половинчасова отмора, с цел да може Васил Терзиев да пристигна на съвещанието. А той, оказа се, по това време е бил на среща в Министерството на финансите с Асен Василев.

След като на първото си съвещание след локалните избори столичните общинари не съумяха да изберат ръководител на общинския съвет, което да разреши заработването на груповия орган, същата обстановка се повтори и през днешния ден - седмица след първия неуспех последва дежа вю, като претендентът на най-голямата политическа мощ " Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София " Борис Бонев не съумя да събере болшинство.

Припомняме, че при гласуването преди седмица, провело се скрито и с хартиени бюлетини, бяха издигнати 4-ма претенденти, измежду които бе Борис Бонев от " Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София ". ГЕРБ не издигнаха своя кандидатура с аргумента, че ще заемат ролята на " мощна съпротива ", а отговорност за събиране на болшинство лежи върху плещите на първата мощ в съвета. Българска социалистическа партия пък издигнаха Диана Тонова, " Възраждане " - Красимир Гълъбов, а " ИТН " - Пламен Данаилов. В последна сметка Бонев получи единствено 23 гласа, всички от неговата политическа мощ, незадоволителни, с цел да оглави СОС.

В събота новоизбраният кмет на София Васил Терзиев предложения на среща политическите партии, които участват в съвета. Твърдо отхвърлиха да се явят от ГЕРБ, а Българска социалистическа партия и " Възраждане " бяха безапелационни - няма да поддържат Борис Бонев и ще повдигнат още веднъж свои кандидати за шефското място в СОС. Същевременно се появяват гласове от останалите политически сили, че какъвто и да е компромис няма по какъв начин да бъде изработен, в случай че Борис Бонев остане кандидатурата на ПП/ДБ/СС. Самият Бонев, както и представителите на обединението, обаче са безапелационни - това остава името, което ще повдигнат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР