Със символична първа копка и лисване на менче с вода

...
Със символична първа копка и лисване на менче с вода
Коментари Харесай

Започна ремонтът на три културни обекта в Лом /снимки/

Със алегорична първа копка и лисване на менче с вода кметът на Лом доктор Георги Гаврилов публично даде началото на строителството по плана „ Развитие на културната инфраструктура в община Лом “.
„ Радвам се, че започнахме главния ремонт, доставката на ново съоръжение и цялостна рационализация на три знакови освен за Лом, само че и за България културно-исторически обекти, каквото е първото девическо учебно заведение, един от първите исторически музеи и къщата-музей на Димитър Гинин. Благодаря на плановия екип, на сътрудниците от Община Лом и Историческия музей за реализацията на този важен план, а на строителите поисквам противоречива работа! “, сподели кметът доктор Гаврилов.
Основната цел на плана и предстоящите резултати от осъществяването му бяха показани по време на презентанция в Община Лом. Сградите на Историческия музей, Девическото учебно заведение и къщата-музей на Димитър Гинин ще бъдат главно ремонтирани при опазване на неповторимия им архитектурен образ. Ще бъде доставено и модерно експозиционно съоръжение, което ще даде опция да бъдат излагани експозиционните обекти, както и мултимедийно съоръжение за цифровизация и интерактивност.
Общата стойност на плана е 2 448 167, 51 лева От тях безвъзмездната финансова помощ е 1 460 015 лева, в това число 1 241 013 лева съфинансиране от Европейски Съюз посредством ЕФРР, а 219 002 лева е националното съфинансирането. Допълнителният финансов инструмент е в размер на 413 720 лева, в това число 207 480 лева - европейски средства, 36 614 лева - национално съфинансиране и 169 626 лева - финансиране от „ Банка ДСК “ АД. Собственият принос на Община Лом е 575 092, 41 лева
Крайният период за осъществяване е 4 септември 2023 година
Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР