Със сигурност сте забелязали кучето да ближе лапите си и

...
Със сигурност сте забелязали кучето да ближе лапите си и
Коментари Харесай

8 причини, заради които кучето ви ближе лапичките си

Със сигурност сте забелязали кучето да ближе лапите си и да им обръща доста огромно внимание. Може би си мислите, че то се почиства, сходно на котките. Е, с изключение на тази, има още 8 аргументи, заради които то прави това. Нека забележим какво в действителност желае да ви каже посредством това свое деяние.

1. Това би могло да е сигнал за алергия – в случай че забележите, че кучето ближе лапите си директно след разходка, може би е развило алергия към нещо от околната среда – растения, пестициди, трева и така нататък Изкъпете го, измивайки усърдно лапичките и вижте дали положението му ще се усъвършенства.

2. Сигнал за паника, боязън, стрес – близането на лапите понижава напрежението при домашния любим. Ето за какво той може да пробва да се успокои по този метод. Опитайте да разберете дали има причина за страха или тревогата му.

3. Време за игра – близането на лапите успокоява косматите сладури. Освобождавайки хормона на щастието, у тях се поражда предпочитание за игра. Ето за какво доста евентуално е любимецът ви да пристигна при вас, пробвайки да притегли вниманието ви и да ви накара да си поиграете с него.

4. Знак за хормонален дисбаланс – когато в организма на вашето куче вярното произвеждане на даден хормон е нарушено, с изключение на лизане на лапите, ще забележите и интензивно рухване на четина.

Посетете ветеринар, с цел да разберете дали това е повода и в случай че е, да вземете нужните ограничения.

5. Кучето има суха кожа – инстинктивно се пробва да я хидратира, чеше се, бели кожата си. Обикновено, сухата кожа на кучето е в резултат на прекалено къпане. Макар животните да би трябвало да бъдат чисти, в случай че ги къпете прекомерно постоянно ще премахнете естествените субстанции, които се грижат за кожата им. Бъдете деликатни с шампоана за кучета и другите артикули, които употребявате за вашето мъниче.

 Кучето

6. Проверка – кучетата са интелигентни животи. Близането на лапите би могло да е обвързвано с инспекция, изключително в случай че се случва след разходка. То може да има нещо върху тях, което желае да махне. Всъщност, това е особено държание на кучето ви.

7. Кучето може да има бълхи или кърлежи – бъдете извънредно бдителни в това отношение. Животното може да усети и да ви насочи, в случай че нещо се е заклещило в лапата му. Вземете незабавни ограничения, тъй като даже кучето да не е алергично към тях, те не трябва да стоят върху тялото му. Веднага посетете ветеринар, който да в профил казуса.

8. Болка – кучето може да ближе лапите си, тъй като го болят. Нещо може да се е забило в тях, да ги е наранило, може да има ужилване от насекомо и така нататък Веднага проверете защо става въпрос.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР