Със сигурност някои от вас са попадали на онази сладка

...
Със сигурност някои от вас са попадали на онази сладка
Коментари Харесай

Пет животни, от които не трябва да приемате любовни съвети

Със сигурност някои от вас са попадали на онази сладка фотография, в която две морски видри се държат за ръчичка, до момента в който спят, с цел да не отплават една от друга. Толкова благо, нали! Не оставяйте сантименталните хора в интернет да ви заблудят. Видрите оглавяват листата на животните, които не са добър образец във връзките. Пригответе се да разсеем илюзиите ви за още романтични истории от животинското царство.

1. Морска видра

Да, видрите в действителност се хващат, с цел да не отплуват една от друга. Но това няма нищо общо с любовта. Мъжките морски видри имат голям брой партньорки и нормално прекарват единствено по ден-два с всяка, като този интервал се дефинира от нейната плодовитост. Дотук нищо изключително. Но когато се стигне до същинската част, мъжкият „ държи главата или носа на женската в челюстите си “, постоянно белязвайки я вечно със зъбите си. По-късно тя ражда едно само малко и извършва всички наставнически отговорности, до момента в който бащата продължава да опложда нови и нови женски видри. И в случай че това не е задоволително, южните морски видри от време на време изнасилват до гибел дребни тюленчета, явно просто за развлечение. Вече не ви се костват толкоз сладки, нали?  

2. Омар

Фийби от „ Приятели “ нееднократно ни е подвеждала, а най-голямата ѝ научна неточност евентуално е изказванието, че омарите се събират за цялостен живот. Напротив. Имат къса „ пролетна почивка “, в която женските омари чакат реда си, с цел да се чифтосат с оня локален мъжки, който е съумял да се наложи над събратята си. Женският омар въпреки всичко има прочут надзор върху обстановката, защото тя е онази, която го съблазнява. За избор обаче мъчно можем да приказваме.

3. Някои паяци (семейство Pisauridae)

Ако кажем, че плахото мъжко паяче носи на своята дама вкусно опаковани дарове, това звучи сладко и сантиментално. Романтично е, когато сътрудникът ни сервира обичаното ни ядене, просто тъй като ни обича. И е много сладко, преди да научим, че той го прави, с цел да си обезпечи време да се чифтоса с партньорката си, преди тя да го изяде. Понякога мъжкият даже подготвя подправен подарък, в който няма нищо – или още по-лошо, опакова подаръка, само че по пътя огладнява и го изяжда. Можете да познаете каква е ориста му.

4. Беседковите птици

Мъжките беседкови птици са известни с това, че строят красиви любовни гнезда, сходни на беседки, които украсяват богато, с цел да привлекат вниманието на женската. След което взимат най-впечатляващия предмет от сбирката си и танцуват гордо пред избраницата. Изглежда ни доста сладко, до момента в който не се замислим. Как ви се коства концепцията да се хванете с първия вид, който ви води вкъщи, с цел да ви покаже скъпата си стереоуредба или упорства да ви повози в лъскавата си спортна кола? Не звучи изключително ласкателно за вас, нали? По-добре да спрем да оприличаваме птиците на хората.

5. Жирафите

Макар и да сме виждали не едно колие със сърчице от жирафски шии, същинските жирафи имат не по този начин идиличен любовен живот. През множеството време мъжкият преследва женската със страховита ерекция, а тя непрестанно се пробва да избяга, до момента в който той не се качи върху нея изведнъж и не завърши за три секунди. Не звучи като вълнуващо полово прекарване. Освен това нормално най-възрастните жирафи стигат до този миг, и избират млади женски. След което тяхната бременност продължава повече от година. Просто няколко неща, за които да се замислите, преди да си купите някое от тези огърлици.

Източник: Popular Science

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР