Със сигурност когато влизате във връзка, бихте искали тя да

...
Със сигурност когато влизате във връзка, бихте искали тя да
Коментари Харесай

Пет признака, че партньорът ви е враг, а не приятел

Със сигурност когато влизате във връзка, бихте желали тя да е вечно.
Пеперудите в стомаха ви споделят: „ Това е индивидът! “ и вие няма по какъв начин да сте по-щастливи. Времето обаче минава, а за положително или зло то има силата да трансформира хората. Поглеждате в очите на другия и виждате, че там няма и диря от индивида, в който се влюбихте. Вие сте изнервени и напрегнати, а той не прави нищо, с цел да ви успокои или пък поддържа. Може би е пристигнало време да се запитате дали сътрудникът ви е ваш другар или по-скоро зложелател. Кои могат да са признаците за това? Ето някои от тях:

Той не ви разрешава да израствате и да се развивате
С течение на времето научавате нови неща за себе си, за живота и вашите фантазии. Със сигурност се менят и вашите цели и хрумвания. Но това, което е значимо е да бъдете с човек, който да бъде до вас през всички тези интервали. Някой, който ще ви приема такива, каквито сте и ще предизвиква развиването ви. Ако връзката ви обаче е по-скоро токсична, може би вие се чувствате застрашени, несигурни и даже не смеете да се застъпите за себе си и за своите ползи. Недоброжелателният сътрудник ще ви слага ултиматуми и ще ви кара да избирате сред него и ползите ви. 

Чувствате, че губите себе си
Спомняте си по какъв начин преди да срещнете колегата си, вие имахте фантазии, цели и упоритости. Към днешна дата обаче всички ваши старания са съсредоточени не към личността ви, а към връзката ви. Често пъти може би се улавяте, че даже не се сещате за себе си. Интересува ви единствено положителното на близките и на фамилията ви и по всичко проличава, че сътрудникът ви няма нищо срещу. Точно противоположното – с държанието си той ви демонстрира ясно, че утвърждава това. Макар и да мислите, че по този начин би трябвало да бъде, в действителност това не е по този начин. Умението да съхраните себе си и характера си, ще ви помогне да имате по-хармонична и постоянна връзка. 

Насилва ви да вършиме секс 
Макар и на пръв прочит да ви звучи необичайно, напълно обикновено е двамата сътрудници да имат друго равнище на либидо или пък всеки от тях да избира друго време, в което да бъде съкровен с другия. В една токсична връзка обаче вие можете да се усещате „ притиснати “ и „ заставени “ да вършиме секс, когато сътрудникът ви желае. Но здравословните и хармонични взаимоотношения се основават на схващане и взаимни отстъпки. Трябва да се опитате и да обясните на индивида до вас по какъв начин се чувствате и какво усещате и в случай че той ви почита, ще вземе това поради. 

Той не поема отговорност 
Въпреки че на доктрина сте дружно, на процедура вие усещате, че като че ли сте сами. Изборът на жилище, учебно заведение за децата, ежедневните покупки, грижите за семейството – всичко мълчешком е поверено на вас. Сякаш другия покорно се е отдръпнал от „ капитанското място “ и вие нямате различен избор, а просто би трябвало да „ поемете ръководството “. Със сигурност това ви напряга, изнервя ви и ви кара да се чувствате изтощени и изтощени. Това обаче може да е явен сигнал, че другият ви употребява. Замислете се дали имате потребност от подобен човек в живота си. 

Чувствате, че не е съпричастен към вас 
Можем да опишем емпатията като чифт очила, които слагате, с цел да видите света през очите на някой различен. Когато другият съумее да се сложи на ваше място, той няма да ви назидава, в случай че преминавате през сложен интервал и няма да ви натяква какъв брой признателни би трябвало да бъдете. Той просто ще бъде до вас и вие ще усещате безусловната му поддръжка. Но в случай че сътрудникът ви е фокусиран върху личните си потребности и стремежи, той най-вероятно не може даже и да разбере през какво преминавате. Много евентуално е когато отворите сърцето си за отровен човек, вместо емпатия да срещнете незаинтересованост. Можете да усетите по какъв начин той на някакво равнище ви „ отхвърля “, когато споделяте значими неща с него. Твърде евентуално е той да насочи диалога назад към себе си или да отклони тематиката. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР