Със сигурност (изборите) ще дадат ново начало на нови перспективи

...
Със сигурност (изборите) ще дадат ново начало на нови перспективи
Коментари Харесай

Залогът на годината! Политолози с гореща прогноза за изборите

" Със сигурност (изборите) ще дадат ново начало на нови вероятности за хора, които търсят място в политическия живот. Виждаме опити за възобновление на остарели политически планове, опити за основаване на нови със остарели муцуни. От друга страна, сме очевидци на опити за преформатиране на опорните точки в стандартните партии. Предстои да забележим какъв ще е напънът от Има Такъв Народ и дали те ще съумеят още веднъж да влязат под прожекторите, да съумеят да бъдат в играта ", заяви политологът проф. Росен Стоянов.

" Качественото ново е обединяването на " Продължаваме промяната " и Демократична България. Разширяването по посока на " Продължаваме промяната " е рисков ход. Скандалите придържат интереса към тази коалиция жив, основават усещане, че нещо значимо там ще се случи ", смята политологът доцент Стойчо Стойчев.
-->
Според проф. Стоянов, когато пристигна време за редене на листите една коалиция усложнява избора, тъй като политическите партии би трябвало да създадат взаимни отстъпки и отстъпки.

" Българска социалистическа партия е оградена отляво и отдясно с враждебни субекти. Най-враждебният индивид на Българска социалистическа партия се споделя Румен Радев. Електорално ерозира партията отвред и задачата в този случай е може би да я потопят под бариерата от 4%, с цел да не може Корнелия Нинова да влезе в Народното събрание ", безапелационен е доцент Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Росен Стоянов разяснява поръчката на Бойко Борисов, че ще стане народен представител в идващото Народно събрание, като сподели, че този вид предизвикателство към водача на друга политическа мощ звучи като  " надиграване в учебния двор ".  " Това е приказка или дъвка, или нещо като семки за тази предизборна акция ", добави той.

" Самите " Продължаваме промяната " се изолираха в бъдещия парламент. Отсега се знае, че те няма да имат сътрудници, с които да работят. ГЕРБ има надалеч по-отворени валентни позиции за съдействие с останалите евентуални участници в идващото НС и значително зависи кои от по-малките партии ще влязат и кои няма да влязат, с цел да се знае кои са сътрудниците на ГЕРБ ", сподели доцент Стойчев.

По думите му от " Продължаваме промяната " и Демократична България не са се самоизолирали от нелепост, а е целенасочена политика, тъй като не желаят преди локалните избори да се ангажират с националното ръководство, което би им натрупало единствено негативи, защото тяхната цел ултимативно е кметското място в София и болшинство в СОС.

" Със сигурност ще има още едни избори тази година, въпросът е дали ще бъдат 2 в 1. Залогът на тази година ще бъдат изрично локалните избори. 25% ще трябват на тази нова коалиция от другите дребни субекти, с цел да станат 50+1, тъй че тяхното ръководство да бъде стабилно. Става дума за 4 години напред, освен до изборите или 1 година мандат. Дълбоко се колебая, че това е допустимо ", посочи проф. Стоянов.

Доц. Стойчев счита, че София към този момент тежи доста електорално в България, тъй като избира над 1/3 от депутатите в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР