Със сигурност Иван Гешев ще се пробва в политиката.“ Това

...
Със сигурност Иван Гешев ще се пробва в политиката.“ Това
Коментари Харесай

Петър Николов: Иван Гешев със сигурност ще се пробва в политиката

„ Със сигурност Иван Гешев ще се опитва в политиката. “ Това разяснява пред Новя нюз депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов. „ Това е част от повода Висш съдебен съвет да вземе решението с внушително болшинство. Те си дадоха сметка, че стават пленник на политическите упоритости на един човек ”, добави той.

„ Политиката е за партиите. Ако Гешев желае да прави политическа партия, от дълго време трябваше да е напуснал поста си, а не да се пробва да събира някакви политически дивиденти с всички фойерверки, които видяхме в последните месеци ”, акцентира националният представител.

Николов е на мнение, че от няколко години насам в България има проблем с основния прокурор и с неговото държание. „ Иван Гешев е изпуснал чувството си за граници - до каква степен е неговата професионална подготвеност и от кое място стартира политиката ”, посочи депутатът.  

„ Един прокурор би трябвало да бяга като демон от тамян да се меси в политическия живот. Не може да демонстрира политически пристрастия, да притиска избрани политически фигури и да дава политически квалификации ”, сподели той.

Според Николов са се видели „ целенасочени старания на основния прокурор да се провали съставянето на държавно управление ”. „ Върхът на айсберга е това послание „ отпадъци ” към политическите партии и Народното събрание. Отдолу има тежко недоумение какво е разделянето на управляващите и ролята на прокуратурата ”, добави националният представител.

На въпрос не осъзнава ли ГЕРБ-СДС сходен факт прекомерно късно, депутатът отговори: „ Ние приказваме тези неща от доста време насам. Просто част от политическите играчи отказваха да го чуят и видят. Няма по-последователна групировка от ГЕРБ-СДС и по-последователен политически водач от Бойко Борисов в това да се повтаря, че би трябвало да се направи правосъдна промяна ”, е мнението му.

Народният представител акцентира, че част от „ жертвите на дейностите на прокуратурата и самозабравянето ” са точно от ГЕРБ.

Във връзка с предлагането на Висш съдебен съвет за освобождението на основния прокурор, импортирано в Президентството, Николов разяснява, че се надява Румен Радев да го подпише. „ Очаквам, че той няма да налива масло в огъня. Президентът, основният прокурор и всички институции би трябвало да са наясно, че България е парламентарна република ”, разясни той.

Във връзка с изказванията, че финансовият министър Асен Василев е предложил брачната половинка на Даниел Лорер за член на Борда на Европейската капиталова банка, сподели: „ Абсолютна непремереност. Няколко фамилии не могат да ръководят. За мен това са неприятни сигнали ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР