Със сигурност хората се вълнуват от доходите, но в момента

...
Със сигурност хората се вълнуват от доходите, но в момента
Коментари Харесай

Пламен Димитров с тревожни данни за българите

" Със сигурност хората се вълнуват от приходите, само че сега се приказва за други неща. Трябва да се върнем до естествения напредък на заплатата и това е безусловно допустимо. Динамиката на минималната работна заплата сигурно има двуцифрен напредък. Най-накрая ще се доближим до естествените равнища. Заплатата за прехрана сега е към 1400 лева на един човек. За семейство с двама работещи и дете до 14-годишна възраст е към 2500 лева. Това са числата, които би трябвало чисто да влязат в един бюджет. За страдание, единствено една трета от българите съумяват да доближат до тях ", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той разясни, че самите работодатели настояват, че има доста незаети работни места и не се вършат нужните вложения. Според него няма друга съществена причина това да е по този начин, с изключение на размерът на приходите, като заключи, че на запад служащите получават двойни заплати. 
-->
Димитров съобщи, че стопанската система генерира една облага, а методът, по който се споделя, наподобява неправдив. Той даде образец с Германия. Там има въведена минимална заплата, която расте всяка година. Това е процедура, която идва и в България. Той изясни, че с работодателите са на едно мнение, само че на тях постоянно парите постоянно са им доста, а на служащите са им малко.

Президентът на КНСБ засегна и тематиката за " заплащането под масата " на чиновниците.

" За да се оправим с това, забраняваме или ограничаваме заплащането в брой. Въвеждаме единни банкови сметки без такси за служащите, на които да се превежда заплатата им. Най-накрая ще влезем в естествени европейски рамки, тъй като ние не приказваме за някакви колосални цифри. Не е правилно, че единствено в България минималната работна заплата пораства с такива проценти ", добави той в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Освен минималната, би трябвало да порастват и останалите заплати. Не е заслужено единствено минималната на пораства. Който твърди, че бизнесът ще започне да заплаща под масата, дано си напомни, че това е закононарушение. Такова говорене не е задоволително в обществото ", безапелационен е той.

Пламен Димитров даде повече информация за митингите на миньорите и съобщи, че се готви шествие.

" Предупреждавахме от дълго време, че има неизясненост. Готвим митинг на 19 септември в София. Те желаят изясненост и гаранции за отчитане на техните ползи. До момента не сме видели гаранции, има единствено оферти. Ние имаме своите позиции, ще забележим кой ще ни чуе. Не можем да желаеме жертви от миньорите, без да има гаранции. Ако настояванията не бъдат чути, подсигурявам, че ще има още митинги ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР