Със серия състезания с дължина 1 миля (1.6 км) Международната

...
Със серия състезания с дължина 1 миля (1.6 км) Международната
Коментари Харесай

С бягания в 23 държави ще бъде отбелязан Световният ден на тичането

Със серия надпревари с дължина 1 миля (1.6 км) Международната федерация по лека атлетика (IAAF) ще означи Световния ден на тичането. Инициативата, която ще се организира на 6 юни, ще обхване 24 града по света.

Надпреварите ще се проведат в 23 страни, които са ситуирани в 15 часови зони. Идеята на IAAF е надпреварите във всяка страна да стартират в 17.00 часа локално време.

Световната обиколка ще стартира от новозеландския град Окланд и ще приключи на западния бряг на Канада във Ванкувър. Бягания ще има на всички континенти без Антарктида, като в Европа са определени градовете Минск, Ница, Берлин и Лондон.

" Бягането е налично за всеки. То е занимателно и има спортен темперамент. Бягането може да е обществено и да сплотява. То е персонално предизвикателство, само че най-много построява мощ, устойчивост, тонус и здраве. Бягането е майката на всички спортове ", сподели президентът на IAAF Себастиан Коу.

Всяко съревнование ще бъде водено от човек с функционалността на " градски капитан ". Той ще бъде сегашен или някогашен състезател, като ще има ролята на дипломат за самодейността в съответния район.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР