Със сериозен проблем е на път да се сблъска автомобилната

...
Със сериозен проблем е на път да се сблъска автомобилната
Коментари Харесай

Бъдещето на електромобилите е застрашено

Със сериозен проблем е на път да се сблъска автомобилната промишленост, като това ще засегне производителите на електрически автомобили. Един от шефовете на Tesla - Сара Мерисъл, която дава отговор за доставките на металните структури, съобщи, че компанията чака сериозен недостиг на основни минерали, нужни за производството на акумулатори за електрически коли.

Става дума за дълготрайна вероятност, като заплахата от недостиг е много огромна. Тя ще засегне главните изкопаеми, употребявани за акумулаторите на електромоболите. Това са мед, никел, литий, кобалт и други детайли. Според Мерисъл, казусът е доста сериозен и компаниите-производители би трябвало незабавно да вземат ограничения за неговото разрешаване.

По информация на организация Reuters, най-застрашен е добивът на мед, който дълго време страдаше от липса на съществени вложения. Очакванията са през 2030 година, основата част от добива на този метал да отиде за по този начин наречените " умни домове ". Потреблението на мед ще скочи от 38 000 тона в този момент до 1,5 млн. тона, което ще ограничи съществени доставките за фирмите, произвеждащи батерии.

В Tesla считат също, че би трябвало да се обърне повече внимание на никела при изработката на бъдещите акумулатори, както и да се употребява по-малко кобалт. Този минерал се добива главно в Конго, където в мините се употребява детски труд. А това е процедура, която би трябвало да бъде прекъсната, безапелационни са от американската компания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР