Със сблъсъци и протести бе посрещат сръбският президент Александър Вучич

...
Със сблъсъци и протести бе посрещат сръбският президент Александър Вучич
Коментари Харесай

Сблъсъци и протести посрещнаха сръбския президент в Тирана

Със конфликти и митинги бе посрещат сръбският президент Александър Вучич в Тирана, написа белградският в. Блиц.

Стотици хора бяха излезли по улиците на албанската столица през вчерашния ден, с цел да изразят своето неодобрение от визитата на президента. Някои от тях са развявали флагове на Армията за избавление на Косово (АОК). Паравоенната формация е била отпред на въоръжената битка на албанците за обособяване на сръбската провинция от Белград през 90-те години на предишния век. Част от стачкуващите са влезнали в конфликти с полицията, която е използвала палки и сълзотворен газ.

Вучич в Тирана организира среща с първия посланик на Европейския съюз Федерика Могерини. Пред ръководителя на външнополитическата работа на 28-те сръбският политик изрази опасенията си от доближаването на Албания и Косово. Наскоро двете страни опростиха граничния надзор между тях.

Могерини от своя страна е декларирала, че не вижда прогрес в разговора сред Белград и Прищина. Тя е допълнила, че въведените от Косово високи вносни мита върху сръбски артикули са съдействали за неналичието на напредък в договарянията сред двете балкански страни под егидата на Европейски Съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР