Със съмнения за честността при отчитането на изборните резултати Възраждане

...
Със съмнения за честността при отчитането на изборните резултати Възраждане
Коментари Харесай

"Възраждане" иска наблюдатели в "Информационно обслужване" за въвеждането на изборните резултати

Със подозрения за честността при отчитането на изборните резултати " Възраждане " изиска всяка политическа мощ да има свои наблюдаващи в " Информационно обслужване ". В понеделник (27 март) това направи и Българска социалистическа партия, като да поддържат самодейността им.

На конференция в Българска телеграфна агенция от " Възраждане " също акцентираха аргумента, посочен от социалистите: че липсва доверие в работата на " Информационно обслужване ", защото това бил единственият орган, който не предстои на надзор и в който не са показани политическите партии, участващи в изборите. От партията на Костадинов обаче стигнаха и по-далеч. Лидерът ѝ съобщи, че чака опити от страна на управлението на " Информационно обслужване " за манипулиране и подправяне на изборните резултати. Твърдението си Костадинов обоснова, с това, че ръководителят на борда на шефовете Ивайло Филипов бил в Съединени американски щати по време на предизборната акция. След това съобщи, че " Възраждане " желае Филипов да бъде отхвърлен от поста, а ДАНС да го проверява и арестува.

 И Българска социалистическа партия ще провежда редом броене на изборните резултати И Българска социалистическа партия ще провежда редом броене на изборните резултати

Лидерът на проруската групировка разгласи, че е изпратил писма до останалите обединения с апел на следващия ден (30 март) представители на политическите сили да отидат в 11.30 часа в " Информационно обслужване " и да показват настояванията си. Той сподели, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ към този момент са удостоверили, че ще го създадат. Според него задачата била да се усили доверието в изборния развой.

Костадинов разгласи и че партията му няма да одобри на изборите на 2 април да има резултат по-нисък от 500 хиляди гласа, тъй като толкоз били подписите, събрани в поддръжка за осъществяване на референдум срещу еврото. " Резултат под този ще бъде считан от нас за имитация ", сподели Костадинов. След това посочи, че защото в подписката са се подписали хора, които поддържат други политически сили, ще чака въпреки всичко резултат от 400-450 хиляди гласа. Той обаче не отговори на журналистически въпрос какво би направил, в случай че " Възраждане " не получи този брой гласове.

 Инициативата за почтени избори Инициативата за почтени избори " Ти броиш " заяви за 20 хиляди подправено записани доброволци
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР