Със сълзи на очи министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей

...
Със сълзи на очи министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей
Коментари Харесай

Със сълзи на очи Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Със сълзи на очи министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей разгласи, че ще подаде оставка като ръководител на Консервативната партия на 7 юни. В резултат на това ще би трябвало да бъде определен нов водач на партията, който ще застане отпред и на съюза. 

" През 2016 година дадохме избор на английските жители. В изискванията на народна власт, в случай че дадеш избор на хората, имаш дълг да приложиш решението им. Направих най-хубавото, което можах, с цел да убедя депутатите да поддържат договорката, която предложих. За страдание, не съумях. Опитах три пъти. Сега е ясно, че е най-добре нов министър председател да оглави това изпитание ", обяви оставката си Мей.

Тя направи къс преглед на ръководството си и очерта рамка за напускането си и идното избиране и назначение на нов министър-председател.

" Скоро ще напусна позицията, чието изпълнение бе достойнството на живота ми. Втората жена министър председател, само че сигурно не последната. Правя го без никакви неприятни усеща, а с голяма признателност, тъй като имах опцията да послужвам на страната, която обичам ", приключи Мей с разчувствуван глас и сълзи на очи. 



Решението идва след среща със сър Греъм Брейди, ръководител на парламентарната група на консерваторите. Нейната оставка ще бъде публично подадена на 7 юни. Процесът по желание на нов министър-председател ще стартира седмицата по-късно.

Мей се отдръпва най-много поради протеста в кабинета към проекта ѝ за Брекзит откакто министрите от кабинета се причислиха към протеста на торите за предлагането ѝ да улесни опцията за втори референдум.

Преди 2 дни още един министър - Андреа Лийдсъм - подаде оставка, ставайки 36-ият член на кабинета " Мей ", който си потегля от държавното управление. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР