Със съдействие на Външно министерство прокуратурата в Бургас е изпратила

...
Със съдействие на Външно министерство прокуратурата в Бургас е изпратила
Коментари Харесай

Антрополог ще каже на колко е Омар

Със подпомагане на Външно министерство прокуратурата в Бургас е изпратила искане до посолството на Сирия да даде документи за самоличността на Омар Аднан - младежът, който шофирайки рейс с 47 незаконни мигранти опустоши полицейска патрулка и умъртви 31-годишния Йордан Илиев и сътрудника му Атанас Градев на 41 година Сириецът твърди, че е на 15 година, само че очевидно наподобява по-голям.

Кървавият случай стана на разсъмване на 25 август, на едно от най-оживените кръстовища " Трапезица " в морския град.

" Установихме, че родителите на Омар, които са в Турция, имат издадени карти за идентичност. Омар също е обитавал там, допустимо е и той да има такава. Затова сме се обърнали за подпомагане и към турските управляващи ", сподели пред " 24 часа " районният прокурор на Бургас Мария Маркова, която е и наблюдаващ по делото за трафик на незаконни мигранти. По него с изключение на Омар Аднан обвинени са още 18-годишният Ахмад Муфид и 49-годишният Абдулах Абдулахад.

Ако не бъдат открити документи, които да открият възрастта на Омар, против който има повдигнато и по-тежко обвиняване - за гибелта на двамата служители на реда,  ще бъдат назначени поредност експертизи, измежду които и антропологична.

Чрез кръвни проби, рентгенови фотоси и премерване на костната компактност специалисти ще откриват каква е действителната възраст на Омар.

Докаже ли се, че той е пълновръстен, против него ще може да се приложи цялата суровост на закона, вместо присъдата да се редуцира, разясняват адвокати. По обвиняването за гибелта на двамата служители на реда законът планува от 15 до 20 година отнемане от независимост или даже доживотна присъда.

  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР