Със събитие за млади предприемачи беше даден стартът на подкрепяща

...
Със събитие за млади предприемачи беше даден стартът на подкрепяща
Коментари Харесай

Събитие за млади предприемачи сложи началото на по-активно развитие на предприемаческата среда в Смолян

Със събитие за млади бизнесмени беше даден стартът на подкрепяща среда, в която младежите да учат най-важните стъпки за реализирането на своите хрумвания. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 227
Пред препълнената зала „ Арексим “, лекторите на събитието, бизнесмени с сполучлив опит и бизнеси в страната и на интернационалната сцена, измежду които компании от ТОП 30 IT компании в България, компания, международен водач в производството на сателитни технологии, представители на бизнес организации, евентуални вложители - бизнесмени от локалните предприемачески екосистеми и сполучливи инфлуенсъри, приказваха за стъпките една концепция да се трансформира в рентабилен артикул и по какъв начин може да се дава принос за подобряването на социално-икономическото развиване на района. 

Темите, които бяха обсъждани засягаха: 

- Мерната единица на триумфа – Характеристики на сполучливия бизнес модел. Техники за резистентен бизнес напредък - водачество, мениджмънт и екипна среда;

- Успешни вкъщи – Възможности за развиване в Смолян. Примери за сполучлив бизнес в Смолян и региона;

- Технологии и бизнес напредък -  Възможности в IT промишлеността, от високите технологии в България до бизнес върховете в чужбина;

- Как да разпознаем положителната концепция от космоса – Как да превърнем една мисъл в сполучлив бизнес и да се задържим на върха;

- Професията не е това, което беше – За предприемчивостта, новите специалности и силата на аудиторията;

- Маркетингът продава - Стратегическо обмисляне и сполучливи маркетинг тактики за основаване, ръководство и развиване на печеливши марки.

Със събитието основателите желаят да подтикват предприемаческия потенциал и конкурентоспособност и да предизвикват партньорството сред младите бизнесмени освен в района, само че и в страната.  Това е главен приоритет и в програмата на, претендент за кмет на община Смолян и претендентите за общински съветници от „ Новото време “ – КРОС. Намерението е сходни начинания, стимулиращи младежите да бъдат предприемчиви, да търсят благоприятни условия за реализация на своите бизнес хрумвания и предприемачески хъс, както и да откриват нови специалности, които ще им разрешат да останат и да се развиват в Смолян и района, да продължат и в бъдеще. 

В събитието, като алегоричен хазаин се включи и, претендент за кмет на община Смолян от „ Новото време “ – КРОС с номер на бюлетината 68, който очерта опциите за Смолян и района. „ Трябва да имаме визия на къде вървим, би трябвало да оказваме помощ на младежите те да се развиват, да поддържаме техните хрумвания и да споделяме с тях нашия опит. Обнадежден съм за бъдещето на Смолян. Ние всички сме хората, които би трябвало да работим за това като екип, без значение от къде и от каква позиция потегля. Заедно да търсим път за вашата реализация. Сигурен съм, че когато през днешния ден си тръгнете от тук, вие ще имате и повече познания, и повече убеденост, че най-хубавото за Смолян занапред следва “, обърна се към събралите се в залата младежи. 



Събитието беше ориентирано главно към младежи с интерес към предприемачеството и юношески организации в Смолян и района, само че беше отворено и за всички, привлечени от  програмата и лекторите. „ Огледайте се, бъдете самодейни, задръжте взор, върху това, което е най-близо до вас и можете да съзрете благоприятни условия, които са пропуснати от различен. Големият град и чужбина постоянно са алтернатива и избор да отдите и да се развивате. Въпросът е обаче какво можем да създадем тук – за нас, за околните, за общнистта. Ако се фокусираме в ясна цел и първокласен развой на работа, триумфът няма да закъснее “, това огромно обръщение насочиха представителите на локалния бизнес, споделяйки своя опит в  мотивиращите си изявления. 

В програмата беше предвидедна и дискусионна част, където да бъдат споделени разнообразни гледни точки и хрумвания от младите бизнесмени, присъединили се в събитието. 



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР