Със 157 гласа за, 3 против и 1 въздържал се

...
Със 157 гласа за, 3 против и 1 въздържал се
Коментари Харесай

Депутатите отмениха зеления сертификат за достъп до парламента

Със 157 гласа " за ", 3 " срещу " и 1 " въздържал се " депутатите одобриха план на решение за анулация на решението на Народното събрание от 7 януари т.г. за достъп до постройките на Народното събрание при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура. Вносители са ПГ " Възраждане ".

Депутатите одобриха и публицистичното предложение на Ива Митева от Има Такъв Народ това да се случи от 14 март.

В рамките на дебата проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия съобщи, че социалистите са имали най-разумен метод през цялото време на пандемията до момента. Според него е трябвало депутатите да бъдат на висотата на политическата си роля, а не на желанието да осъществят една или друга фантазия.

Костадин Костадинов му отговори, че решението за документа е политическо. По думите му, няма какви други да бъдат изявленията от парламентарната естрада с изключение на политически. " Това е Народното събрание. Решенията, които се взимат тук, са политически ", съобщи още Костадинов.

Припомняме, че на 7 януари депутатите Комисията по конституционни и правни въпроси на Народно събрание одобри плана на решение за изискванията на достъп до постройките на Народното събрание - при изключителна епидемиологична конюнктура достъпът до постройките на Народното събрание да бъде след показване на годен документ за цялостен курс на имунизация против COVID-19 или на уверение за преболедуване, уверение за съществуване на антитела, негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди този момент, или бърз антигенен тест, осъществен до 48 часа преди влизането в постройката. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР