Със 148 гласа за“ и 23 гласа против“ депутатите приеха

...
Със 148 гласа за“ и 23 гласа против“ депутатите приеха
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене назначението на специален управител от държавата в Лукойл


Със 148 гласа „ за “ и 23 гласа „ срещу “ депутатите одобриха и на първо четене законопроекта, с който се разреши да бъде назначен специфичен шеф от страната в " Лукойл Нефтохим Бургас ".

„ Трябва ли да чакаме да се случи сериозен проблем и тогава да търсим решение. Умният човек в спокойна обстановка взима ограничения, няма потребност, когато ни спрат газа и когато се случи нещо неприятно ние да подхващаме ограничения “, разяснява и Мартин Димитров от Демократична България. „ Целта на този законопроект е да направи България по-сигурно място, правейки страната ни готова. Този закон касае енергетиката ни, той не е писан единствено за една компания. Темата с национализацията е измислена от хората, които нямат други причини да кажат за какво не би трябвало да се предприеме такова решение. Постъпете съществено и отговорно, с цел да може да бъдем готови. Между първо и второ четене ще има промени в закона, само че дано той да бъде признат в този момент “, съобщи още Мартин Димитров.

„ Този институт на особения шеф съществува от дълго време в българското законодателство. Такива текстове има в законите за енергетиката, т.е. когато обещано енергийно сдружение не си прави работата страната е упълномощена да назначи подобен необикновен шеф “. Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ. „ По този метод не могат да ни заплашват, че ще затворят рафинерията. Тези закани от няколко месеца ги чуваме и всички вие го знаете. Добре е такива ограничения да бъдат подхванати от нашата страна, с цел да може да не се трансфорат тези закани в действителност “, разяснява още Добрев. „ Нека на второ четене да създадем нужните промени и той да влезе в действие. Досега не съм виждал даден закон да бъде съвършен още на първо четене. Да, ние също имаме забележки към този закон, само че това е част от работата ни. Законопроектите се утвърждават като концепция в началото и след това на второ в подробност “, разяснява още депутатът от ГЕРБ.

„ Всъщност няма потребност да се връщаме до 1945г., можем единствено да се върнем 20-ина години обратно. Сега обаче става въпрос за едно плячкосване на частни предприятия след вкарване на необикновен шеф, както е записано. Такъв вид законопроекти ще влошат продължително икономическата и политическата обстановка в България. Това е писано за съответна компания и за съответен шеф, аз предлагам да не се одобри този закон “, това съобщи Димо Дренчев от Възраждане.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР