Със 117 гласа за, 106 против и един въздържал се

...
Със 117 гласа за, 106 против и един въздържал се
Коментари Харесай

Парламентът няма да се занимава с програмата на БСП тази седмица

Със 117 гласа " за ", 106 " срещу " и един въздържал се депутатите, измежду тях парламентарните групи на Движение за права и свободи и ГЕРБ, гласоподаваха да отпадне от дневния ред на седмичната стратегия на Народното събрание проекторешение за приемане Законодателна стратегия за интервала юли - декември 2022 година, импортиран от ПГ на Българска социалистическа партия.

Националният съвет утвърди тази стратегия.

Корнелия Нинова разясни през вчерашния ден, че в случай че не притегли 121 гласа в Народното събрание, Българска социалистическа партия ще върне мандата несбъднат.

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев дефинира като " юридически нихилизъм " концепцията.

" Да не приказваме, че условия за сформиране на държавно управление не се одобряват с решение на Народно събрание. Ако някой желае да реализира ползотворно мандат, който му е връчен, би трябвало да откри метод да се сформира управническа коалиция не с решение на пленарна зала. "

Опонира му Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.

" Тук приказваме за законодателна стратегия, която дава ориентир за нужното законодателство, което следва да реши Народно събрание в идващите шест месеца. ".

Десислава Атанасова от ГЕРБ разяснява, че това е пи ар ход:

" Нито ще има кабинет, нито тази законодателна стратегия ще се осъществя. Поне Народно събрание да вземе решение, с цел да реши рецесиите, които вие предизвикахте със 7-месечното си ръководство. "

Заместник-председателят на Народното събрание Мирослав Иванов разяснява и настояването на ГЕРБ да бъде отдръпнат Закона за противопоставяне на корупцията поради липса на публично разискване.

" Тази полемика беше обществена. Имаше достъп на публицисти до съвещанието на комисията. "

Дебатите по законодателната стратегия на Народното събрание за седмицата не престават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР