Със 100 процента са се увеличили цените на имотите в

...
Със 100 процента са се увеличили цените на имотите в
Коментари Харесай

Огромен ръст! Ето с колко скочиха цените на имотите в София

Със 100 % са се нараснали цените на парцелите в София за последните 15 години, демонстрира статистиката на Националната асоциация на строителните бизнесмени. Изключително тромавите процедури и безрезултатния свръхконтрол на институциите имат значителен принос за това покачване, счита ръководителя на Асоциацията Георги Шопов, представен от Дарик.

И до момента в който на един частен вложител може да отнеме до три години процедурата по издаване на позволение за градеж, за проектирането на цялостен градски площад, само че към този момент по социална поръчка, са заложени едвам пет дни.

88 пъти е променян Закона за устройство на територията единствено за последните 10 години, споделя Георги Шопов, ръководител на Асоциацията на строителните бизнесмени.

С всяка смяна процедурите по подготовка на един частен градеж става все по-сложни, а целия развой по издаване на строително позволение може да доближи до 3 години. Резултатът от тази обстановка пък е по-високи цени за парцелите, които си купуват хората, освен в София.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР