Със 100% безвъзмездно финансиране Общината модернизира системата си за външно

...
Със 100% безвъзмездно финансиране Общината модернизира системата си за външно
Коментари Харесай

Община Шабла с обновено уличното осветление

Със 100% безплатно финансиране Общината модернизира системата си за външно изкуствено осветяване посредством осъществяването на план „ Подобряване на енергийната успеваемост на територията на община Шабла посредством възобновяване на системата за улично осветяване в град Шабла “.

Средствата в размер на 531 977,87 лева са обезпечени от Програма „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година Проектът се извършва в съдействие с сътрудник от Норвегия - Сдружение „ INTERNATIONAL DEVELOPMENT NORWAY ASSOCIATION “. 

Изпълнени са енергоспестяващи ограничения, предписани в направеното проучване за енергийна успеваемост на част от уличното осветяване в гр. Шабла, включващи: замяна на осветители, въвеждане на система за ръководство на силата и потребление на ВЕИ, създаване на система за мониторинг на енергопотреблението, създаване на система за автоматизация и ръководство на енергопотреблението, създаване на фотоволтаична система и други

С приложените енергоефективни ограничения се усъвършенства качеството на уличното осветяване, увеличи се сигурността по пътищата за водачи и пешеходци в нощно време, понижени са излъчванията на парникови газове и енергийните разноски. 

В интервала 31 май – 1 юни 2022 година бе извършен и двудневен семинар, където двамата колегата обмениха опит, познания, положителни практики и решения в областта на енергийна успеваемост. 

Проектът „ Подобряване на енергийната успеваемост на територията на община Шабла посредством възобновяване на системата за улично осветяване в град Шабла “ започва през септември 2021 година и е планувано да завърши до март 2023 година, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР