Сървърният бизнес на Lenovo изпреварва темповете на пазара като цяло(снимка:

...
Коментари Харесай

Lenovo преследва първо място при сървърите


Сървърният бизнес на Lenovo изпреварва темповете на пазара като цяло
(снимка: Lenovo)

Китайската компания Lenovo към този момент съумя да стане най-големият снабдител на лични компютри в света, само че в този момент този пазар е в крах и амбициозният производител от Азия е напълно фокусиран върху сървърния сегмент, където също чака да стане водач в средносрочен проект.

Кърк Скауген, изпълнителен вицепрезидент на Lenovo, съобщи в изявление за Nikkei Asian Review, че компанията има намерение да стане водещ снабдител на инфраструктурни решения в средносрочен проект. По създание това значи, че на Lenovo ще са нужни няколко години за реализиране на задачата.

В гонене на първото място китайската компания би трябвало да усилва приходите си от продажба на сървъри два пъти по-бързо от останалите участници на пазара във всички райони на наличие. Досега Lenovo съумява да поддържа това движение.

През второто тримесечие (периода април-юни) подразделението Infrastructure Solutions Group усили приходите си с 14% до 2 милиарда $ на годишна база, до момента в който приходите във всички подразделения на Lenovo Group дружно останаха на равнище от 16,9 милиарда $, заради по-ниското търсене на пазара за компютри.
още по темата
Продажбите на сървърен хардуер и системи за предпазване на Lenovo доближиха връх през последното тримесечие. Компанията зарежда със своите артикули осем от десетте най-големи снабдители на облачни услуги в света.

Тъй като бизнесът на Lenovo през предходните години се развива посредством придобиване на активи на други компании в бранша, в този момент компанията има 30 индустриални обекта в разнообразни райони и продава продуктите си в 180 страни по света.

По думите на Скауген, Lenovo не разделя бизнеса по функционални линии, а избира да работи като една компания. Това й разрешава да реализира огромни размери и спестявания при снабдяването с съставни елементи.

В допълнение, разпределената индустриална база оказва помощ за минимизиране на геополитическите опасности, защото поръчките могат да се вършат в разнообразни страни. Сега дефицитът на съставни елементи в PC сегмента е съвсем преодолян, а в сървърния сегмент остава главно при най-простите и евтини електронни съставни елементи.

Изострянето на борбата сред Китай и Съединените щати към момента не е имало необикновен резултат върху бизнеса на Lenovo, съгласно вицепрезидента на компанията. Именно американският пазар е един от най-активно разрастващите се за Lenovo.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР