Сърцатият защитник на Лудогорец Козмин Моци блесна при гостуването на

...
Сърцатият защитник на Лудогорец Козмин Моци блесна при гостуването на
Коментари Харесай

Моци пред БЛИЦ: Цесекарите шест години не могат да ме бият, винаги съдиите им виновни

Сърцатият бранител на Лудогорец Козмин Моци блесна при гостуването на Брага, реализирайки първото попадение за триумфа с 2:0 в мача от груповата фаза на Лига Европа. 32-годишният румънец е уверен, че той и съотборниците му ще довършат своята работа и ще класират " орлите " на 1/16-финалите. Освен за сполучливия мач в Брага, Моци приказва пред БЛИЦ и за идните дербита с Левски и ЦСКА:

- Честита победа и поздравления за гола, който означи. Смяташ ли, че с тези три точки Лудогорец направи огромната крачка към излизането от групата? Може ли да завършите на първото място?
- Няма значение дали сме първи или втори. Важно е да се класираме напред. Имаме още работа, още три мача. Първият ни късмет е в семейството на Брага (2 ноември). В момента сме първи в групата и е добре, че ни предстоят два мача вкъщи. Ако победим повторно Брага, се класираме.

- Говорите ли към този момент за възможните съперници на 1/16-финалите?
- О, още е надалеч, с цел да мислим за това. Даже и за мача с Брага в Разград още не приказваме, тъй като предстоят срещи за шампионата и Купата на България. 

- Ще съумеете ли да се възстановите и мъчно ли се мотивирате за мачове, като този с Етър, който следва? 
- Предстоят ни още два месеца здрава работа и по-късно ще почиваме. Но по този начин е по-добре - да играеш през три дни, в сравнение с да тренираш цяла седмица единствено поради един мач. Трябва да имаме мотивация във всеки дуел. За Лудогорец най-важно е шампионата. Всички в клуба желаеме отново да сме първенци и още веднъж да играем в Шампионска лига, там ни е мястото. За това работим цяла година.

- В неделя приемате Левски. Ако паднете, ще бъде ли покруса?
- Този мач още е надалеч. Играем първо с Етър, а след това с Берое за Купата. Чакаме Левски. Играем в Разград и би трябвало да бием. 

- Левски или ЦСКА е по-големият ви съперник за купата?
- И двата тима. Добри са, имат положителни футбилисти. За момента ЦСКА ни е първи съперник, тъй като са по-близо до нас. Левски също има положителни футболисти и добър треньор.

- Изиграл си към този момент много дербита с Левски и ЦСКА. Победата против кой тим ти е по-сладка? 
- Сладко ми е да надвивам всеки един тим. Искам да удрям всеки мач. ЦСКА са по-близо до нас и би трябвало да ги победим непременно. 

- Искаш ли да кажеш нещо на тези, които непрекъснато подмятат, че съдиите оказват помощ на Лудогорец? 
- Нека гледат последните шест години Лудогорец в Европа. В българското състезание всяка година печелим с 15-20 точки пред втория. За каква съдийска помощ се приказва въобще? Истината е, че имаме положителни футболисти и когато не можеш да печелиш на терена - се оправдаваш със съдиите. Аз съм към този момент шест години тук и не съм изгубил от ЦСКА нито един мач. Те шест години не могат да ме бият, само че след всяка среща съдиите им отговорни и се оправдават. Нека всеки да си гледа своя тим по какъв начин играе. Не единствено съдиите да се разясняват. 



- На кого посвещаваш гола във вратата на Брага? 
- Той е за всички почитатели, за жена ми, за детето. Семейството е най-важното за мен. Радвам се, че победихме. В противоположен случай този гол нямаше да има никаква стойност. Жалко, че детето не е видяло гола, тъй като беше късно и несъмнено е било заспало към този момент. То обича да ме гледа по малкия екран.

 - За всеки от трите мача досега в групата в Лига Европа треньорът Димитър Димитров трансформира схемата на игра. Трудно ли се пригодихте към 5-4-1 за гостуването в Португалия?
- Треньорът ни добре знаеше, че Брага играе с двама мощни централни нападатели и непрекъснато им центрират от двата фланга. Футболистите на Лудогорец могат да играят във всякаква скица, тъй като са интелигентни.

- Кой от трите противника в групата е най-хубав?
- Не мога да кажа. Ние сме най-хубавите, тъй като сме първи. Примерно, против Истанбул Башакшехир играхме мощно, само че не успяхме да вкараме гол и да спечелим. С Брага изиграхме съвършеното първо полувреме, само че пък второто беше по-трудно.

- Имаш ли обред преди мач?
- Не, нямам нищо особено. Излизам и играя за победа, това е.

- Щастлив човек ли си?
- Много съм благополучен. 

- Какво си пожелаваш?
- Пожелавам си да съм здрав, това е най-важното. Всичко друго ще пристигна. Вече съм пет пъти първенец. Пожелавам си да печеля още толкоз трофеи с Лудогорец. Когато стана 10 пъти първенец, ще спра да играя. 

- Имаш ли боязън от травми?
- Не, нямам никакви страхове. Но никой не може да каже какво ще се случи в бъдеще. 

- Мечтаеш ли за втора естрада на твое име? 
- Не, това е бъзик, нали? Аз не спечелвам самичък. Отборът прави всичко дружно - футболисти, треньори, всички в клуба. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР