Сърбия трябваше да бъде първата страна, признала Косово, като показател,

...
Сърбия трябваше да бъде първата страна, признала Косово, като показател,
Коментари Харесай

Сръбският хелзинкски комитет: Трябваше първи да признаем Косово

Сърбия трябваше да бъде първата страна, признала Косово, като индикатор, че е подготвена да одобри новата действителност, да се концентрира върху личното си развиване и по този начин да задвижи напред целия район, съобщи председателката на Сръбския хелзинкски комитет Соня Бисерко за сараевската телевизия Ен1.

Бисерко посочи, че целият район изпитва подозрения за това какво тъкмо желае Сърбия в връзките си с Косово, Босна и Херцеговина, Хърватия.

Според нея на Сърбия й е преференциален "замразен спор ", тъй като непрекъснато разчита, че интернационалният подтекст ще се промени в нейна изгода и времето ще покаже, че двете общности в Косово /албанци и сърби/ не могат да живеят дружно.

"Сърбия служи повече на съветските, в сравнение с сръбските ползи. Географски Сърбия принадлежи на европейския кръг, обвързвана е с района, а се държи, сякаш не вижда себе си в района. Постоянно търси съюзничество с огромните сили, а от наскоро се ориентира към Вишеградската група, която има проблеми с избрани полезности на Европейски Съюз - ксенофобия, антимигрантски настроения, ислямофобия ", сподели Соня Бисерко.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР