Сърбия ще достигне българските заплати най-рано след 10 години. Това

...
Сърбия ще достигне българските заплати най-рано след 10 години. Това
Коментари Харесай

Сръбски вестник: Сърбия ще достигне българските заплати след 10г., България имаше щастливо десетилетие

Сърбия ще доближи българските заплати най-рано след 10 години. Това се споделя в просторен разбор на белградското издание " Данас ", съобщи БГНЕС.

" През последните 10 години междинната работна заплата в Сърбия набъбна със 166 евро. През месец юли 2011 година междинната заплата в страната бе 384 евро, а в края на предходната година тя доближи 550 евро. Преди 10 години в Сърбия заплатата бе по-голяма от тази при съседите в Румъния и България, само че ситуацията в това време се промени ", се споделя в икономическия разбор на изданието.

В текста се споделя, че през лятото на 2011 година румънците са получавали с 38 евро по-малко от сърбите, само че през днешния ден те получават приблизително с над 170 евро повече от сърбите. В момента междинната заплата в Румъния е 721 евро.

" В България нарастването на междинната работна заплата за последните 10 години е с 84 на 100. Преди 10 години българите приблизително печелеха по 353 евро. Миналото лято те получаваха по 650 евро ", се споделя още проучването на белградското издание. Според икономиста Михаил Арандаренко " България е имала 10 хубави години ".
" Истината е, че през последните 10 години икономическият растеж в Сърбия не бе толкоз впечатляващ, както се говореше. Реално видяно брутният вътрешен артикул (БВП) се усилваше доста по-бързо в България и Румъния. Ако не се развивате бързо, не може да увеличавате заплатите, както и всичко останало като доходи ", сподели от своя страна професорът от Икономическия факултет в Белград Юри Байец. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР