Сърбия победи у дома Грузия с минималното 1:0 в последния

...
Сърбия победи у дома Грузия с минималното 1:0 в последния
Коментари Харесай

Сърбия на Мондиал 2018, Ейре спечели битката с Уелс за втората позиция

Сърбия победи вкъщи Грузия с минималното 1:0 в последния си мач от група „ D ” на международните квалификации в Европа и се класира непосредствено за Мондиал 2018 в Русия. Единственото и победно попадение за „ плавите ” осъществя Александър Прийович (74) след извеждащ пас на Митрович. До края на мача домакините не позволиха изненада и с тези три точки завоюваха групата си с общ актив от 21 точки.

По същото време Уелс загуби вкъщи от Ейре с 0:1 в директната борба за второто място, което дава опция за вероятно присъединяване в баражите. „ Драконите ” и ираландците се вкопчиха в здрава борба на стадиона в Кардиф. Гостите обаче имаха шанс и изкопчиха трите точки с гол в 57-ата минута на Джеймс Маклийн, който се възползва от асистенция на Джефри Хендрик. Домакините бяха без контузената си огромна звезда Гарет Бейл и до края на срещата не съумяха да отвърнат на удара. Така Уелс остана трети в групата със 17 точки, а Ейре приключи на втора позиция с 19 точки и чака да разбере дали този актив е задоволителен да бъде измежду осемте най-хубави втори отбора, които ще играят в спомагателните баражи.

Австрия пък приключи квалификационния цикъл с победа 1:0 при визитата си на новобранеца Молдова. Преди тази среща и двата отбора нямаха никакви шансове за първите две места в групата. Домакините приключиха мача в понижен състав, откакто в 55-ата минута Йоница получи втори жълт и надлежно червен картон. Луис Шауб (69) вкара победния гол за австрийците, които приключват четвърти с 15 точки. Молдова остана на последното място единствено с 2 точки.  
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР