Сърбия отговори на новото ограничение, което въведе Косово, с обвинения.Директорът

...
Сърбия отговори на новото ограничение, което въведе Косово, с обвинения.Директорът
Коментари Харесай

Сърбия: Поведението на Прищина е антиевропейско и нецивилизовано

Сърбия отговори на новото ограничаване, което вкара Косово, с обвинявания.

Директорът на държавната работа за Косово и Метохия Марко Джурич назова държанието на управляващите в Прищина “антиевропейски и нецивилизовано ”, написа сръбския уебсайт Блиц.

От през вчерашния ден Косово косовската гранична полиция е спряла да позволява на територията на Косово хора, легитимиращи се със сръбски паспорти.

Прищина уточни като съображение записаното в Брюкселското съглашение от 2011 година, което контролира по какъв начин да се минава административната линия сред двете територии и какви документи се изискват за това.

Косовските управляващи споделят, че паспортите са издавани от градските управи по места в Сърбия и с това не дават отговор на условията.

Сръбските жители, които имат персонални карти, както и документи със фотография, в случай че ги съпровождат деца, не престават да се позволяват на територията на Косово.

Сърбия дефинира това като заяждане. Марко Джурич споделя: “Прищина търси способи да тормози жителите без причина. Непрекъснато измислят нови аргументи да лишават свободите на елементарните хора от всички националности, само че изключително сърби. Иначе за Косово и Метохия не би трябвало даже да се демонстрират паспорти. Нито е имало потребност преди, нито в този момент има. ”

Според сръбски медии, нововъведеното предписание ще засегне най-много хора от Сърбия, които пътуват през територията на Косово, с цел да отидат на отмора в Черна гора.

Свидетели споделят, че няколко фамилии, които не са имали персонални карти, а от по-стария тип паспорти са били върнати от косовските граничари. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР