Сърбия няма да променя досегашната си политика по отношение на

...
Сърбия няма да променя досегашната си политика по отношение на
Коментари Харесай

Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия

Сърбия няма да трансформира досегашната си политика във връзка с Русия, която бе утвърдена от Съвета по национална сигурност. Ние няма да вкарваме наказания против Руската федерация. Това сподели новият министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич.

  " Трябва да имаме уравновесено отношение...Трябва да има схващане за нашето държание към въпроса за Косово, което е обвързвано с поддръжката от Русия ", сподели още Дачич пред ТВ Войводина.

Той сподели, че не е чел френско-германското предложение за Косово, само че въз основата на казаното от президента Александър Вучич по време на Съвета по национална сигурност схваща, че няма добра основа за подробни договаряния ".

" Тук не става въпрос за договаряния за това какво е политическото решение, а просто се споделя - това е решението, а това значи без значение Косово и Сърбия доста да не стачкува. Участниците в Съвета по национална сигурност ясно се изясниха против него ", сподели още Ивица Дачич.

Сърбският министър съобщи, че Белград е подготвен да води разговор и да бъде градивен, но няма желание да деблокира приемането на Косово в Организация на обединените нации.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР