Сърбия не трябва да се страхува от новия президент на

...
Сърбия не трябва да се страхува от новия президент на
Коментари Харесай

Байдън ще настоява Сърбия да признае Косово

Сърбия не би трябвало да се опасява от новия президент на Съединени американски щати Джо Байдън, оцени ръководителят на Скупщината Ивица Дачич, като в същото време означи, че американската Демократическа партия ще упорства Белград да признае Косово, написа белградският всекидневник „ Вечерне новости “.

„ Ние гледаме на него значително през призмата на 90-те, само че забравяме, че през този век той е идвал в Белград и сме изграждали връзки дружно. Така че няма връщане към 90-те години, без значение от резултатите от изборите в Америка, само че демократите ще изискат признаването на Косово “, съобщи Дачич в изявление пред локална медия, съобщи организация " Фокус ".

Председателят на Народното събрание напомни, че Байдън, като вицепрезидент на Съединени американски щати, е бил два пъти на публично посещаване в Белград и уточни, че диалозите, които е водил с него като министър-председател във Вашингтон и на Мюнхенската конференция за сигурност с президента Вучич, са изцяло разнообразни от тези, които Байдън е водил през 90-те години. „ Мисля, че би трябвало да се съсредоточим върху построяването на нови връзки и нови връзки с хората, които също ще се занимават с европейските въпроси, т.е. разговора с Прищина. Защото най-големият проблем на американската администрация на Байдън, т.е. демократите, е, че те имат вяра, че косовският въпрос е позволен “, споделя Дачич.

Той счита, че те не поддържат продължаването на разговора сред Белград и Прищина, а просто търсят осъществяването на решението за признание на Косово. Дачич показва, че в този смисъл тази администрация евентуално не би била по-благоприятна за Сърбия от Тръмп, който не носи тежестта от присъединяване в плана за основаване на без значение Косово. „ Ето за какво администрацията на Тръмп беше по-отворена за взаимни отстъпки. Ситуацията обаче се трансформира и действителната интернационална политическа сцена се промени. Косово към този момент няма толкоз мощна позиция, каквато имаше, няма болшинство, не може да стане член на никое място “, приключва Дачич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР