Сърбия не е подкрепила нито една декларация на Европейския съюз

...
Сърбия не е подкрепила нито една декларация на Европейския съюз
Коментари Харесай

Сърбия иска членство в Европейския съюз, но отказва да санкционира Русия

Сърбия не е подкрепила нито една декларация на Европейския съюз за наказания против Русия след началото на съветската инвазия в Украйна. Това увери президентът на страната Александър Вучич, представен от сръбската осведомителна организация БЕТА.

По време на посещаване на Международния панаир в Нови Сад, Вучич акцентира, че " неговата задача като президент е " да се грижи за Сърбия, а не за Европейски Съюз ".

" Когато станем член на Европейски Съюз, тогава ще се грижим и за Евросъюза. Много е значимо да имаме положително отношение към Европейски Съюз и да вървим по европейския път. Но днес нашата задача е да се грижим за страната ни. Да подсигуряваме задоволително храна, енергийни запаси, да се грижим за интегритета на страната ни и нейната конституция. Според мен ние вършим това по един доста, доста добър метод ", споделя още Вучич.

Само преди дни ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел бе на визитата в Белград. Тогава той съобщи, че Европейският съюз ще поддържа по-бързото присъединение на Сърбия към блока и ще помогне на подвластната от съветски газ и нефт балканска страна да диверсифицира енергийните си доставки, а президентът на Сърбия му благодари с пост в обществените мрежи:

„ Благодаря на Шарл Мишел за визитата в Сърбия и за уважението, което постоянно демонстрира към страната и народа ни. Обсъдихме всички основни политически въпроси, задачата на Сърбия е пълноправно участие в Европейски Съюз “, написа Александър Вучич в своя профил в Twitter. 

Въпреки че срещата сред двамата завърши с топла балканска вечеря, наподобява целите на Европейския съюз към момента не са водещи за Вучич и Сърбия остава единствената държава в Европа, която не е наложила наказания против Русия, след началото на нашествието в Украйна. Балканската страна продължава да не заема ясна позиция и да поддържа близки връзки както с Европейския съюз, по този начин и с Русия и Китай.
 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР