Сърбия купува изтребители от Франция и Великобритания.Отношенията между соченият за

...
Сърбия купува изтребители от Франция и Великобритания.Отношенията между соченият за
Коментари Харесай

Вучич цитира Кисинджър за Русия: Няма вечно приятелство, а само интереси

Сърбия купува изтребители от Франция и Англия.

Отношенията сред посоченият за обичаен съветски спътник Сърбия и Русия са напът да излязат от рамките на " славянското приятелство ".

Наскоро Сърбия гласоподава за изваждане на Русия от Съвета на правата на индивида в Организация на обединените нации, което много изненада и издразни Кремъл.

Сега Вучич излезе с ново забавно изявление, в което цитира не какъв да е Кисинджър.

Сърбия ще вземе възможни решения за антируски наказания, изхождайки от националните си ползи, съобщи през днешния ден пред публицисти сръбският президент Александър Вучич на ревюто за военна техника " Щит 2022 " на летище Батайница край Белград, предадоха международните организации, цитира Новини.бг.

Що се отнася до въвеждане на наказания, ще кажа повече по въпроса на 6 май, само че всичко, което мога да оповестя към този момент, е, че Сърбия е приела своите изводи на съвещанието на Съвета за национална сигурност на страната. Нашата политика би трябвало да бъде политика за развиването и напредъка на Сърбия, политика, която във всеки миг гледа основно на това, което е в полза на нашата страна. Както Кисинджър е споделил - няма другарство в интернационалната политика, коeто продължава постоянно, има единствено ползи. Ние имаме своите ползи и в сходство с това ще вършим всичко, което е належащо, сподели Вучич. 

Същевременно Вучич окачестви спора в Украйна не като районен, а като интернационален. 

Става въпрос за интернационален спор. Това не е стеснен или районен спор, това е интернационален спор. Има стопански интернационален спор, има политически спор, съобщи Вучич.

Сръбският президент сподели още, че Сърбия води договаряния с Франция и Англия за пазаруването на 12 изтребители " Рафал " и 12 до 14 " Тайфун ". 

От доста време водим договаряния за пазаруването на 12 изтребителя " Рафал " и имаме вяра, че до края на годината или най-късно до началото на идната ще бъдем подготвени да се договорим за пазаруването им. Водим договаряния и с Англия за пазаруването на 12 до 14 самолети " Тайфун ", уточни сръбският президент. 

Той сподели още, че сега на процедура няма никакъв разговор сред Белград и Прищина, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Много скептично съм надъхан по въпроса за Косово, сега не съществува разговорът, който постоянно съм подкрепял, уточни Вучич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР