Сърбия и България имат отлични отношения, а последните събития и

...
Сърбия и България имат отлични отношения, а последните събития и
Коментари Харесай

Вучич: Ще направя всичко възможно за отлични отношения с България

„ Сърбия и България имат отлични връзки , а последните събития и изказвания на публични лица на двете страни са преходни неразбирателства “, сподели сръбският президент Александър Вучич във връзка напрежението сред София и Белград, което породи след скандалните изказвания на сръбския външен министър Ивица Дачич.



България призна независимостта на Косово. Сърбия не я признава и това са нашите разлики. По всичко останало имаме положителни връзки. Става въпрос за преходно недоразумение. Следващата седмица ще приказвам с премиера на България Бойко Борисов и с президента Румен Радев. В Сърбия има българско малцинство. което желая да се усеща като на лична земя ", сподели Вучич и акцентира, че персонално " ще се ангажира във допустимо най-кратки периоди да се върне равнището на положителните връзки с България ".



В събота Ивица Дачич с поучителен и афектиран звук се обърна към българския министър председател Бойко Борисов като провокира дипломатически скандал. По този мотив сръбският дипломат бе извикан в българското външно министерство. По-рано през днешния ден Екатерина Захариева пък съобщи, че „ не би било неприятно сръбският външен министър Ивица Дачич да се извини “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР