Сърбия е новият европейски шампион по волейбол, като надви Словения

...
Сърбия е новият европейски шампион по волейбол, като надви Словения
Коментари Харесай

Сърбия стъпи на трона в европейския волейбол след обрат срещу Словения

Сърбия е новият европейски първенец по волейбол, като надделя Словения с 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20) в първия Балкански край. Тимът, воден от Слободан Ковач, направи поврат, като игра по отличен метод след първия гейм.

Това е трета европейска купа за Сърбия след 2001 (тогава Югославия) и 2011 година Словения загуби разногласието за купата, както и през 2015 година

Много мощен мач за първенците направи диагоналлът Александър Атанасиевич, подкрепян интензивно от Урош Ковачевич.

Финалната намира се изигра в Париж, като предложи доста страсти и първокласен волейбол. В първата част словенците бяха доста съсредоточени и демонстрираха отлични дейности, както в офанзива, по този начин и когато се защитаваха. Воденият от италианеца Алберто Джулиани състав, беше по-добър във значимите моменти.

Сърбите се събраха за втората част, която взеха с отлични дейности на Александър Атанасиевич. Диагоналът на Сърбия беше непогрешим в офанзива и изведе отбора си до триумф в гейма. След това сръбският тим стартира да играе все по-добре, а словенците към този момент не действаха със същата сила.

В третия и четвъртия гейм разликата непрекъснато се усилваше. Словенците нямаха отговор, като се изключи последната част, в която върнаха за малко интригата.

 Сърбия стъпи на трона в европейския волейбол след поврат против Словения
© cev.lu

Бронзовите медали завоюва тимът на Полша, който в събота победи Франция с 3:0.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР