Сърбинът Новак Джокович се класира за осми път на финал

...
Сърбинът Новак Джокович се класира за осми път на финал
Коментари Харесай

Дел Потро и Джокович ще спорят за титлата в Ню Йорк

Сърбинът Новак Джокович се класира за осми път на край на Откритото състезание на Съединени американски щати. В борба за купата той се изправя против Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина).

Защитаващият купата си Рафаел Надал завърши по най-неприятния вероятен метод присъединяване си в шампионата. Контузия  в коляното спря испанеца на полуфинала против Хуан Мартин Дел Потро при резултат 6:7(3), 2:6. Рафа почувства болки при започване на втория сет, които очевидно оказаха въздействие на играта му и в последна сметка изобщо не започва третия сет.

Първата част бе много равностойна. Дел Потро на два пъти съумя да пробие, само че незабавно по-късно Надал правеше същото още в идващия гейм и не разреши на аржентинеца да се откъсне в резултата. Дел Потро даже пропусна два сетпойнта при 5:4 и личен сервис и по този начин се стигна до тайбрек. В него Дел Потро бе безапелационен и стигна до успеха със 7:3 точки.

В началото на втория сет Надал взе медицински таймаут, като наподобява имаше някакъв проблем с коляното. Все отново той продължи да играе, само че дейностите му на корта не бяха на познатото равнище и Дел Потро стигна до безапелационното 6:2.

Рафа Надал изобщо не стартира третия сет и на процедура сдаде купата си. Дел Потро пък към този момент е финалист в шампионата, като доближава до тази фаза за повторно в кариерата си, откакто през 2009 година подвигна купата в Ню Йорк. 

Новак Джокович реализира триумф с 6:3, 6:4, 6:2 над Кей Нишикори за 2:22 часа. 31-годишният сърбин печелеше елементарно своите подавания, до момента в който неговият противник постоянно изпитваше компликации на собствен сервис.
В първия сет Ноле взе ранен пробив още във втория гейм, който му бе задоволителен да стигне до триумфа с 6:3.

Втората част стартира с два дълги гейма. Първо Нишикори се изтеза да удържи подаването си, като избави цели 5 точки за пробив. След това и Джокович за пръв път в мача на два пъти се наложи да избавя точки за пробив, само че съумя да се оправи.

След това сърбинът взе своето в петия гейм и стигна до пробив, след който стигна до триумф във втория сет с 6:4.

Третата част бе напълно под превъзходството на Джокович. Нишикори позволи ранен пробив, а по-късно се пропука за 2:5. Сърбинът бе безапелационен на своя сервиз и затвори мача по безапелационен метод.
Джокович приключи срещата с 16 уинъра и 29 непредизвикани неточности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР