Сърбинът Новак Джокович е отличен за най-добър спортист за 2024

...
Сърбинът Новак Джокович е отличен за най-добър спортист за 2024
Коментари Харесай

Джокович с награда Лауреус

Сърбинът Новак Джокович е отличен за най-хубав състезател за 2024 година на  Световната спортна академия " Лауреус " (Laureus World Sports Academy). Церемонията се организира в Мадрид. Тенисистът печели премията за пети път и по този метод се изравни с Роджър Федерер.

Преди това сърбинът е вземал статуетката през 2012, 2015, 2016 и 2019 година. През предишния сезон той стана първенец на три шампионата от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия, " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати. Сърбинът беше награден от седемкратния първенец в Националната футболна лига (НФЛ) Том Брейди.

" Наистина съм блажен да бъда победител измежду тези спортни митове, само че също и като покровител и обожател на " Laureus Sport for Good ", защото аз също имам вяра в силата на спорта да прави разликата в света. И най-после, тази статуетка " Лауреус " е невероятна, тъй като съставлява освен това от спортно достижение ", сподели Джокович.

Номинирани за оценката бяха още международния рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис (Швеция), футболистите Ерлинг Холанд (Норвегия) и Лионел Меси (Аржентина), международния първенец в спринта на 100 метра Ноа Лайлс (САЩ) и трикратният първенец във Формула 1 Макс Ферстапен (Нидерландия).

Испанската тенис легенда Рафаел Надал получи статуетката в категория " Laureus Sport for Good ".

Джокович е международен номер 1 с 98 трофеи от шампионатите от АТП, в това число 24 от Големия шлем, което е връх на сингъл при мъжете. Той е бронзов олимпийски медалист (Пекин 2008) и притежател на Купа " Дейвис " (2010).

Наградата " Лауреус " е учредена през 1999 година от интернационалните фондации с присъединяване на няколко генерални сътрудници - известни компании в света на бизнеса. На първия стадий претендентите се избират от спортните медии, след което се организира гласоподаване измежду 50-е членове на академията, които са известни в предишното спортисти.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР