Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата.Това заяви заместник-директорът на

...
Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата.Това заяви заместник-директорът на
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата

Сарафов направи опит за прелом в прокуратурата.Това съобщи заместник-директорът на Национална следствена служба в сутрешня блок на Българска национална телевизия.

Борислав Сарафов внесе във Висш съдебен съвет искане за премахване на Ясен Тодоров.
Той дефинира претекстовете за настояването за отстраняването му, импортирано от неговия шеф и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов, като " неотговарящи на истината ".

" Пред Българска телеграфна агенция Сарафов съобщи, че надали не аз и Гешев сме на страната неприятните, а той ще пристигна на бял кон и ще оправи прокуратурата, която била затънала в калния политически терен. Аз незабавно си зададох въпроса къде е бил господин Сарафов в последните 10-12 години. Ако той не е бил склонен с работата на прокуратура, е можело да си подаде оставката ", разяснява Тодоров.

По информация на Тодоров апелативни прокурори са декларирали, че не са подписвали оповестеното на уеб страницата им искане за премахване на Гешев. " Имало е позвънявания до всички ръководители на апелативни прокуратури да вършат това нещо ", съобщи още зам.-шефът на националното разследване.

Ясен Тодоров счита, че държавното обвиняване не би трябвало да позволява политиката да му въздейства. Той разяснява и думите на Мария Габриел, че в случай че стане премер първо ще изиска отсраняването на основния прокурор.

" Считам това за безусловно неприемливо, защото нарушава правилото за разделяне на управляващите ", съобщи зам.-директорът на Национална следствена служба.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР