Сър Ричард Брансън, основателят на компания Върджин Галактик, се ядоса

...
Сър Ричард Брансън, основателят на компания Върджин Галактик, се ядоса
Коментари Харесай

Ричард Брансън към журналисти: Засрамете се!

Сър Ричард Брансън, създателят на компания Върджин Галактик, се ядоса на публицистите по време на изявление за “Тъдей ” на NBC.

Гневът му е ориентиран най-много по отношение на тези, които настояват, че компанията е пренебрегвала предизвестия за неустойчивост на мотора. По-рано денем беше обявено, че следствията към този момент демонстрират друго: че не е имало детонация, моторът е работил добре, а повода за повредата може да се окаже пилотска неточност и погрешно активиране на спирачната система по време на полета (линк – тук).

“Горивните резервоари и моторът са непокътнати, не е имало детонация, без значение че доста самозвани специалисти настояват, че тъкмо това се е случило ”, изригна Брансън.

“Никога не съм бил очевидец на такава безотговорна клевета, разрушаваща клевета ”, продължи Брансън и добави, че тези обвинявания са били извънредно нараняващи и че някои публицисти “трябва да наведат главите си от позор ”.

Брансън е безапелационен, че компанията му ще продължи напред и че галактически туризъм ще има. “Дължим му го ”, сподели той в чест на починалия водач Майкъл Олсбъри.

Ричард Брансън дава обещание, че първо ще лети той и неговото семейство в космоса и чак тогава, в случай че всичко е наред, ще разреши на други хора да се качат на галактическия му транспортен съд.

Междувременно стана ясно, че нов “СпейсШипТу ” е в напредната фаза на структура и се чака да бъде подготвен следващата година.

 

Сър Ричард Брансън. Photo: David Shankbone

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР