Забраната за вятърни паркове на сушата ще бъде облекчена след натиск на торите

...
Сър Алок Шарма, президент на преговорите за климата COP26 в
Коментари Харесай

Сър Алок Шарма, президент на преговорите за климата COP26 в Глазгоу през 2021 г., ръководи натиска на торите по въпроса.

Той каза той искаше промяна в настоящите правила, които позволяват едно възражение да блокира ново развитие на сушата.

Разбира се, че промените ще бъдат изложени в писмено изявление на министъра днес, договорено по време на приемането на Leveling Up и законопроект за регенерация, които ще влязат в сила с незабавен ефект.

Правителствен източник каза: „Ние сме много ясни, че разработките на вятърна енергия на сушата трябва да имат съгласието на местните общности и да са от полза за тях.

„Ние обаче искаме да видим как секторът процъфтява и вярваме, че това е важна стъпка напред.“

Сър Алок каза, че депутатите, които са подписали неговото изменение към законопроекта за енергетиката, искат да видят „много по-разрешаващ режим на планиране" относно вятърната енергия на сушата.

Той каза в днешната програма на BBC Radio 4: „Искаме да видим премахването на настоящото ограничение за планиране, което означава, че едно възражение срещу развитието на вятърна енергия на сушата може да блокира това.

"И разбира се, заедно с това, ние искаме да гарантираме, че местните общности, които желаят да предприемат разработки на вятърна енергия на сушата, ще получат директни ползи за общността."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР