Сапунът е най-големият враг на коронавируса. Това потвърди ръководителят на

...
Сапунът е най-големият враг на коронавируса. Това потвърди ръководителят на
Коментари Харесай

Проф. Емил Воденичаров: Сапунът пука вируса като мехур

Сапунът е най-големият зложелател на ковид. Това удостовери ръководителят на Катедрата по хигиена в Медицинския университет професор Емил Воденичаров и изясни, че той пука молекулите на вируса като мехур.

„ Търговският сапун, който се продава необятно, има изобилие на синтетични амфифилии, които са мазнини и доста наподобяват градежа на мазнините на обвивката на вируса. Тези мазнини на обвивката на вируса управляват какво влиза и какво излиза от този вирус. При среща с амфифилиите те ги одобряват за себеподобни и ги пропущат да влязат.

Влизайки вътре във вируса, едната доктрина включва дезинфекционните свойства, тези амфифилии, мазнини, а другата доктрина е, че трансформират отношението сред белтъци, мазнини и РНК. Влизайки, тези амфифилии покачват вътрешното налягане във вируса и сходно на сапунен мехур в даден миг еластичността на тази обвивка се преодолява и се пръска “, изясни специалистът.

Той предложи на хората по селата да се снабдят с хлорна вар за стерилизация. „ Това е остаряло изпитано средство, което е доста дейно. Един кг се разтваря в 10 литра вода и се слага на мрачно за 24 часа да стои. Разбърква се, 3 литра от този концентрат се смесват с 3 литра и половина вода и се получава антисептичен разтвор “, съобщи специалистът пред Българска национална телевизия.

Инфо: лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР