Съпрузите допринасят много повече за стреса на техните жени, отколкото

...
Съпрузите допринасят много повече за стреса на техните жени, отколкото
Коментари Харесай

Мъжете стресират повече от децата

Съпрузите способстват доста повече за напрежението на техните дами, в сравнение с децата, демонстрира ново изследване. Натовареността на омъжените дами е голяма, защото се грижат по едно и също време за кариерата си, родителството, както и за брака си. Дамите под подобен стрес страдат в пъти повече от главоболиe, отмалялост, имат и проблеми с гнева. Грижата за отрочетата също може да се окаже голям стресов фактор.

46% от участниците в проучването дават отговор, че малчуганите основават надалеч по-малко напрежение от мъжете, като това не е обвързвано нито с тормоз, нито с невярност. Резултатите от изследването демонстрират още, че 75% от дамите са заети както с родителските грижи, по този начин и с домакинската работа. При това състояние обаче се открива за какво съпрузите са по-голям стресов фактор - евентуално от незадоволителното шерване на отговорностите на родител, както и на работата у дома.

По-любопитен колорит от изследваното е една от многото посочени от дамите аргументи да се усещат уплашени от мъжете им: тъй като държанието им било детинско, декларират интервюираните. Друг аспект е неналичието на време за покриване на всички отговорности, отчасти тъй като не получават задоволително поддръжка.

Стресът от своя страна може да провокира и гузна съвест. Ако съпругите поемат съвсем всички отговорности по децата, семейството и работата, тогава цялата отговорност се стоварва на плещите им. И в случай че нещо се обърка, те отключват възприятие на виновност.

Най-лесният и явен отговор е мъжът да се занимава малко повече с домакинство. Споделянето на уговорките у дома е измежду предпоставките за сполучлив брак. Двойките би трябвало да правят оценка повече взаимните си старания, тъй като всяка работа е скъпа, даже да не е обвързвана директно с печелене на пари. Когато дилемите се разделят на половина, ще бъдат свършени по-бързо и по този начин ще могат да прекарват повече време дружно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР