Съпругата на застреляния Мартин Божанов Гергана е служител на ГДБОП,

...
Съпругата на застреляния Мартин Божанов Гергана е служител на ГДБОП,
Коментари Харесай

УБИЙСТВОТО НА НОТАРИУСА: Съпругата му участвала в Къртицата, а после станала полицай в ГДБОП

Съпругата на убития Мартин Божанов Гергана е чиновник на ГДБОП, само че е в майчинство, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Тя е женена за Божанов от 2019 година Преди това е носила семейството Грънчарова. Тогава Мартин Нотариуса се развежда с първата си брачна половинка Адриана.

През 2021 година Гергана Божанова кандидатства за младши проверяващ служител на реда и е назначена при започване на май същата година.

Още при служебния кабинет обаче е лишен достъпа й до класифицирана информация. Тогава е освободена със заповед на тогавашния министър Бойко Рашков по предложение на сегашния Калин Стоянов, който ръководеше ГДБОП. По-късно Божанова апелира заповедта в съда и тя е анулирана. Така е възобновена на работа през август 2022 година, само че от този момент е в майчински.

В сряда вечерта Мартин Божанов-Нотариуса беше убит до колата си в затворения комплекс, където живеят с втората си брачна половинка. Свидетели описаха, че дамата е пристигнала на мястото и е плачела неутешимо. Огледите на мястот опродължават и през днешния ден, а от Министерство на вътрешните работи се въздържат за версиите, по които работят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР