Съпругата на задържания от руските власти българин от Украйна Денис

...
Съпругата на задържания от руските власти българин от Украйна Денис
Коментари Харесай

Съпругата на задържания в Русия български гражданин отправя апел за помощ към властите

Съпругата на арестувания от съветските управляващи българин от Украйна Денис Петранов насочи апел към българските управляващи да окажат помощ за освобождението му.

Руските управляващи два пъти променяха обвиняването към Петранов от безчинство към тероризъм.

На 26 април на излизане от Русия на границата с Грузия е арестуван българина от Украйна Денис Петранов. Руските управляващи го упрекват първаначално за приемане на пратка съдържаща гърмеж, а той съгласно тях е бил част от група, пренасяща гърмеж от България през Турция, Грузия и Русия.

Според брачната половинка му Марина Петранова това не е правилно и съветските управляващи са скрили посочения като очевидец. Веднага той е превозен в анексирания от Москва украински полуостров Крим, където са му повдигнати обвинявания за тероризъм.

Марина Петранова разяснява пред Българска национална телевизия, че българското посолство в Русия и е отказало да окаже консулска отбрана на брачна половинка ѝ.

Според съветските юристи на Денис Петранов ситуацията му е доста съществено, изясни Марина Петранова:

До този миг Марина Петранова е получила единствено отговор от президентството, в което я осведомят, че казусът е трансфериран към Министреството на външните работи.

Българска национална телевизия насочи документално искане до Министерство на външните работи за обяснение за какво чиновниците на консулството ни в Москва не са оказали подпомагане на нашия съотечественик.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР