Съпругата на починал преди дни огнеборец, болен от рак, попадна

...
Съпругата на починал преди дни огнеборец, болен от рак, попадна
Коментари Харесай

Повече от наглост: Жената на починал огнеборец реши да дари парите за лечението му на друг нуждаещ се, но остана втрещена

Съпругата на умрял преди дни огнеборец, болен от рак, попадна на машинация с подправена епикриза. Използвал я мъж, който събирал средства за личното си лекуване, написа bTV.
Пожарникарят Тодор Топлев загуби двегодишната си борба с левкемията. Той умря преди девет дни. В дарителската му сметка се бяха събрали 90 хиляди лева, които обаче не бяха задоволителни за лекуването му.

Потъналата в тъга брачна половинка на пожарникаря Славка взема решение да направи положително в името на Тошко. Иска да подари забележителната сума на различен нуждаещ се. Така попада в обществените мрежи на Николай от София. Мъжът, който е на 37 години, твърди, че страда от рак на стомаха.

„ Това е една и съща публикация, която се върти в няколко страници в интернет. Реших да се свържа с индивида, който е почнал тази акция – Дани Новакова. Оказа се, че е най-близката другарка на брачната половинка на Николай”, споделя Славка.

Преди да подари 90-те хиляди лева обаче Славка желае епикризата на Николай.

Документът, който ѝ изпращат, обаче я кара да се усъмни в истинността му. Други документи също се оказват подправени. В банката пък става ясно, че сметката не е дарителска.



„ Чувствам се извънредно, даже и 5 лева да бях дарила, това значи, че съм подхранила една лъжлива мрежа”, споделя Славка.

Епикризата е издадена от Специализираната болница по детски заболявания в София. Това буди подозрение, защото пациенти там са само лица до 18 годишни.

Въпреки всичко, шефът ѝ Мария Екимова прави информация. Оказва се, че подобен мъж в никакъв случай не е бил пациент на болничното заведение. Подписалата се доцент Ковачева пък не работи там от десетина години.

„ Епикризата е подправена, категорично”, разяснява Екимова.

Проверката продължава. Търсим Николай на посочения адрес – кооперация в центъра на София. „ Няма такъв”, споделя жена, която живее във входа от десетки години.

„ Измама, лъжат, всички лъжат”, разяснява яростно старата жена.

Свързваме се и с админа, основал групата за помощ на Николай. Обяснява, че жена на има Дани Новакова я помолила и тя направила страницата. Когато научила, че това е машинация, я протекция.

Твърди, че никакви пари не са съумели да съберат.

Неуспешни се оказаха опитите ни да се свържем с мозъка на измамата: Новакова си беше изключила телефона.

Прокуратурата стартира следствие по случая.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР